دوره 13، شماره 4 - ( زمستان 1397 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 375-367 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mir-Jalili S M A, malekipour A. Entrepreneurial Universities of Medical Sciences: Solutions and Challenges. jmed 2019; 13 (4) :367-375
میر جلیلی سید محمدعلی، ملکی پور احمد. تأملی بر شکل‌گیری دانشگاه علوم پزشکی کارآفرین با تاکید بر راهکارها و چالش‌ها. مجله مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي يزد. 1397; 13 (4) :367-375

2- دانش آموخته برنامه ریزی درسی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، malekipour@ut.ac.ir
چکیده
مقدمه: امروزه ظهور نسل نوین دانشگاه‌ها، رسالت و مأموریت آموزش عالی را از فرایند آموزش محور و پژوهش محور به سوی ایجاد و بسترسازی دانشگاه کارآفرین تغییر داده است. هدف پژوهش حاضر تأملی بر شکل‌گیری دانشگاه علوم پزشکی کارآفرین با تاکید بر راهکارها و چالش‌ها است.
روش بررسی: روش پژوهش از نوع مروری محسوب می­شود که با جستجو غیر نظامند واژهای کلیدی هم چون دانشگاه کارآفرین، کارآفرینی در دانشگاه علوم پزشکی، شکل‌گیری دانشگاه کارآفرین، چالش‌های دانشگاه کارآفرین در سایت‌های معتبر دانشگاه‌های کارافرین موفق و همچنین در پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر جهانی از جمله؛Eric, Sage Journals, Wiley Online Library, Emerald, Science direct, Taylor & Francis و همچنین پایگاه­های داخلی معتبر هم چون:Magiran, NoorMags SID صورت گرفت.
نتایج: شکل‌گیری دانشگاه‌های علوم پزشکی کارآفرین مستلزم توجه به مواردی شامل: رهبری و اداره دانشگاه، فرهنگ کارآفرینی، ارتباط با صنعت، انتقال تکنولوژی و.. است. همچنین برای شکل‌گیری دانشگاه علوم پزشکی کارآفرین چالش‌هایی هم چون: چالش‌های آموزشی و پژوهشی، چالش‌های فرهنگی و اجتماعی، چالش‌های اقتصادی و مالی و... وجود دارد.
نتیجه‌گیری: سیاستگزاران و مسئولین علوم پزشکی با توجه به تغییر رسالت دانشگاه‌ها باید اقدامات لازم را در جهت شناخت و در پی آن بسترسازی دانشگاه کارآفرین بعمل آورند.
واژه‌های کلیدی: کارآفرینی، آموزش پزشکی، تجاری سازی، دانشگاه کارآفرین
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: آموزش پزشكي