دوره 13، شماره 3 - ( فصل پاییز 1397 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 208-194 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mazloom ardekani M, mansoori S, okhovat A M. Factors influencing the use of e-learning in Shahid Sadoughi University of Medical Sciences according to interpretative structural model. jmed 2018; 13 (3) :194-208
URL: http://jmed.ssu.ac.ir/article-1-834-fa.html
مظلوم اردکانی مهناز، منصوری سیروس، اخوت علی محمد. شناسایی و سطح بندی عوامل موثر بر کاربرد آموزش الکترونیکی در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد . مجله مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي يزد. 1397; 13 (3) :194-208

URL: http://jmed.ssu.ac.ir/article-1-834-fa.html


استادیار، گروه علوم تربیتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردکان، اردکان، ایران. ، smansoori06@gmail.com
چکیده:   (5146 مشاهده)
 
چکیده
مقدمه: با توجه به اهمیت بکارگیری از آموزش الکترونیکی در دانشگاه­های علوم پزشکی، پژوهش حاضر با هدف شناسایی و سطح­بندی عوامل موثر بر کاربرد آموزش الکترونیکی در دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد بر اساس مدل­سازی ساختاری تفسیری صورت گرفت.
روش بررسی: روش پژوهش، مطالعه موردی و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از تکنیک مدل­سازی ساختاری تفسیری جهت سطح بندی عوامل و دسته­بندی آنها استفاده شد. مشارکت کنندگان پژوهش را اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد تشکیل می ­دادند که از بین آنها 11 نفر به عنوان متخصص در حوزه آموزش پزشکی انتخاب شدند. ابزار گرد­آوری داده­ها، پرسشنامه محقق ساخته بود و روایی محتوایی آن توسط متخصصان آموزش پزشکی به تایید رسید.
نتایج: نتایج پژوهش نشان داد که 15 عامل، از جمله زیر ساخت­های فنی، اهداف مدون و مشخص آموزشی، مشوق­های آموزشی و پژوهشی، آگاهی و توانمندی اساتید، ساختارهای اجرایی- آموزشی، مدیریت نوآور و مدیران حمایتگر به عنوان عوامل موثر بر کاربرد آموزش الکترونیکی در دانشگاه علوم پزشکی به حساب می­آیند. همچنین تحلیل سطح­بندی عوامل نشان داد که این مدل دارای 9 سطح است که از عمیقترین و تاثیر­گذارترین سطح به سطحی­ترین و تاثیر­پذیرترین سطح عوامل موثر در اجرای یادگیری الکترونیکی در مدل نشان داده شده است.
نتیجه‌گیری: از آنجائی که نگرش نوآورانه، زیرساخت­های فنی، آیین­نامه­های آموزشی، ساختارهای اجرایی- آموزشی که عمدتا در حوزه سیاست­گذاری است به عنوان عوامل زیربنائی در بکارگیری آموزش الکترونیکی نقش ایفا می­کنند، توصیه می­شود سیاست­گذاران و مدیران دانشگاه­های علوم پزشکی در تسهیل این عوامل اقدام نمایند.
واژه‌های کلیدی: آموزش الکترونیکی، مدل­سازی ساختاری-تفسیری. آموزش پزشکی، عوامل انسانی، عوامل مدیریتی، زیرساخت­های فنی
 
متن کامل [PDF 834 kb]   (3135 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش پزشكي
دریافت: 1396/7/1 | پذیرش: 1397/1/22 | انتشار: 1397/9/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | The Journal of Medical Education and Development

Designed & Developed by : Yektaweb