دانش آموخته علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه تهران،کارمند اداره کل کتابخانه های عمومی استان مازندارن ، ariahi1986@gmail.com
چکیده: (7628 مشاهده)
مقدمه: افزایش روز افزون اطلاعات و پی بردن به ارزش و اهمیت آن در زندگی شخصی و حرفهای افراد، معضل چگونگی دسترسی به اطلاعات را برای آنها به دنبال داشته و دسترسی به اطلاعات مورد نیازشان مهارتهای خاصی را طلب مینماید. پژوهش حاضر با هدف بررسی رفتار اطلاعاتی و اطلاعیابی اینترنتی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران و شناسایی اهداف و موانع اطلاعیابی آنها صورت گرفته است.
روش بررسی: پژوهش حاضر کاربردی و به روش پیمایشی توصیفی (مقطعی) صورت گرفته است. جامعه پژوهش مطالعه حاضر را تمامی 366 دانشجوی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مازندران (دانشکده پرستاری ساری وبهشهر) تشکیل میدهند (سرشماری). برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محققساخته که در 5 بخش و 39 سوال طراحی شده، استفاده شده است. روایی پرسشنامه به تایید صاحبنظران و متخصصان حوزه رفتار اطلاعاتی و اطلاعیابی قرار گرفته و برای تایید پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات، آمار توصیفی (میانگین وانحراف معیار)، آزمون همبستگی و از نسخه 17 نرمافزار SPSS استفاده شده است.
نتایج: یافتهها نشان داد که انجام تکالیف درسی (فعالیتهای آموزشی) با میانگین 05/4، اصلیترین هدف دانشجویان مورد بررسی برای کسب اطلاعات مورد نیازشان بوده است. همچنین "کتابهای درسی" و "مجلات تخصصی" با میانگین 10/4 و 91/3 به عنوان مهمترین منبع اطلاعاتی و "موتورهای جستجوی عمومی" به عنوان اصلیترین کانال دسترسی به اطلاعات شناسایی شده است. به علاوه دانشجویان پرستاری "مشکلات تجهیزات دانشگاهی" را به عنوان مهمترین مانع در اطلاعیابی خود ذکر کردهاند.
نتیجه گیری: دانشجویان پرستاری برای افزایش سطح کمی و کیفی اطلاعات مناسب و مرتبط با زندگی فردی، آموزشی و شغلی و حرفهای خود نیاز به دریافت اطلاعات از طریق منابع و مجاری رسمی و معتبر دارند. برنامهریزی و سیاستگذاری مناسب توسط مسئولان و مدیران دانشگاه علوم پزشکی مازندران در جهت تسهیل آموزش دانشجویان به منابع اطلاعات با گسترش و افزایش مجاری و کانالهای اطلاعاتی میتواند راهگشا باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش پزشكي دریافت: 1396/3/6 | پذیرش: 1396/7/1 | انتشار: 1396/9/26