دوره 2، شماره 2 - ( پاييز و زمستان 1386 )                   جلد 2 شماره 2 صفحات 41-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jafari A, Anvari M, Fattahi-Bafghi A. A Survey of Medical Laboratory Technology Students' Knowledge and Practice about the Common Diagnostic Errors in Medical Mycology Laboratory in Yazd in 2007. jmed 2008; 2 (2) :36-41
جعفری عباسعلی، انوری محمد حسین، فتاحی بافقی علی. بررسی میزان آگاهی و عملکرد دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی نسبت به خطاهای رایج در آزمایشگاه قارچ شناسی پزشکی (یزد , 1386). مجله مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي يزد. 1386; 2 (2) :36-41

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد

اهدف: درس کارورزی در عرصه دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی جهت آموزش مهارتهای عملی برای کار در آزمایشگاه قارچ شناسی طراحی شده است ، لازم است جهت آموزش صحیح و آگاهی از روشهای جلوگیری از خطاهای احتمالی در این آزمایشگاه دقتهای لازم اعمال و آموزش داده شود . هدف از انجام این مطالعه ارزیابی میزان آگاهی وعملکرد دانشجویان نسبت به خطا های رایج در این آزمایشگاه در پایان دوره کارآموزی آنها بوده است.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی میزان آگاهی وعملکرد تعداد 75نفر از دانشجویان علوم آزمایشگاهی در دوره کارآموزی نسبت به علل و عواملی که منجر به بروز خطا در آزمایش مستقیم و کشت نمونه های مختلف در آزمایشگاه قارچ شناسی میشود مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج: در مجموع میزان آگاهی دانشجویان مورد مطالعه در خصوص عواملی که باعث خطای تشخیص در آزمایشگاه قارچ شناسی میشود بالاتر میزان عملکرد آنها میباشد. بطور میانگین آگاهی 7/64% از افراد مورد مطالعه نسبت به عواملی که باعث اخذ نتیجه منفی و مثبت کاذب در لام مستقیم میشود خوب بود در حالیکه عملکرد آنها در این رابطه برابر 3/39% بود. در خصوص تفسیر نتایج کشت 35/65 از عوامل دخیل در اشتباه شدن نتیجه کشت دارای آگاهی خوب بودند در حالیکه تنها 46% دراین زمینه دارای عملکرد خوب بودند. بین میزان آگاهی دانشجویان و جنس آنها رابطه معنی داری مشاهده نشد (073/0 p= ).

نتیجه گیری: با توجه به شیوع روزافزون بیماریهای قارچی فرصت طلب در سالهای اخیر، تشخیص صحیح و بموقع این بیماریها جهت انتخاب درمان مناسب ضروری است. لازم است دقت بیشتری در فرآیند آموزش کارآموزی دانشجویان رشته علو م آزمایشگاهی بویژه در آزمایشگاه قارچ شناسی پزشکی بعمل آید تا در حد امکان مهارتهای تشخیصی آنها افزایش یابد.

دریافت: 1390/12/2 | انتشار: 1386/10/25