دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1392 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 95-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fakhr Movahedi A, Yousefpour M, Sadeghi S. Comparison of teaching behaviors of clinical nursing instructors from the perspective of nursing students of the public and private Universities of Semnan in 2012. jmed 2013; 8 (3) :81-95
فخرموحدی علی، یوسف پور محدثه، صادقی سجاد. مقایسه رفتارهای آموزش بالینی مربیان پرستاری از دیدگاه دانشجویان پرستاری دانشگاه‌های دولتی و آزاد شهرستان سمنان در سال 1391. مجله مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي يزد. 1392; 8 (3) :81-95

، Alimovi@sem-ums.ac.ir

سابقه و اهداف: آموزش بالینی از بخش­های حائز اهمیت آموزش پرستاری می­باشد. با توجه به اینکه در کشور ما آموزش پرستاری در دو دانشگاه آزاد و دولتی در حال انجام می­باشد، کسب دیدگاه دانشجویان این دو دانشگاه می­تواند در ارتقاء آن سودمند واقع گردد؛ لذا این مطالعه با هدف مقایسه رفتارهای آموزش بالینی مربیان پرستاری از دیدگاه­های دانشجویان این دو دانشگاه انجام گردید.

روش بررسی: مطالعه از نوع مقطعی بوده که 160 دانشجوی کارشناسی پرستاری از دانشگاه­های دولتی و آزاد (هر کدام 80 نفر) در آن مشارکت داشتند. در این مطالعه از پرسشنامه اثربخشی آموزش بالینی پرستاری جهت جمع آوری اطلاعات استفاده شد. این پرسشنامه دارای یک معیار لیکرت 7 امتیازی بود که دیدگاه دانشجویان را نسبت به رفتارهای مربیان پرستاری در دامنه هرگز (امتیاز 1) تا همیشه (امتیاز 7) اندازه­گیری می­نمود. در نهایت داده ها توسط آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از SPSS نسخه 18 مورد تحلیل قرار گرفت.

یافته‌ها: تحلیل داده­ها نشان داد از دیدگاه دانشجویان، میانگین رفتارهای مربیان بالینی به صورت کلی بالاتر از امتیاز 4 یا متوسط بود (31/1±52/5). همچنین رفتارهای مربیان در دانشگاه آزاد از امتیاز بیشتری نسبت به مربیان دولتی برخوردار بود (001/0>P).

نتیجه‌گیری: اینکه مربیان دانشگاه آزاد امتیاز بالاتری را نسبت به مربیان دانشگاه دولتی کسب کرده بودند، خود نیاز به تأمل بیشتری برای مسئولین دارد. همچنین مطالعات دقیق­تری برای کشف عوامل تأثیرگذار بر ساختار و زمینه‌ی هر یک از این دو دانشگاه پیشنهاد می‌گردد.

متن کامل [PDF 2094 kb]   (3659 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاري
دریافت: 1391/10/19 | پذیرش: 1392/4/19 | انتشار: 1392/9/30