دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1402 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 594-580 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sayyad Mohammadi E, Bahador F, Sabahi A, Marouzi P. Comparison of Students' Satisfaction with Holding Electronic and Traditional Exams in Ferdows City Paramedical and Health Faculty. jmed 2023; 18 (3) :580-594
صیادمحمدی الهه، بهادر فاطمه، صباحی اعظم، معروضی پرویز. مقایسه میزان رضایتمندی دانشجویان از برگزاری آزمون‌های الکترونیکی و سنتی در دانشکده پیراپزشکی و بهداشت شهرستان فردوس. مجله مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي يزد. 1402; 18 (3) :580-594

دانشکده پیراپزشکی، گروه مدیریت اطلاعات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، تهران، ایران ، fatemebahador@gmail.com
مقدمه: آزمون‌ها یکی از روش‌هایی هستند که در دانشگاه‌ها برای سنجش و ارزیابی آموخته‌های دانشجویان مورد استفاده قرار می‌گیرند. آزمون‌های الکترونیکی و سنتی، نقاط قوت و ضعف منحصر به خود را دارند. لذا هدف پژوهش حاضر، بررسی مقایسه‌ای دو روش برگزاری آزمون‌های الکترونیکی و سنتی از دیدگاه دانشجویان در دانشکده پیراپزشکی و بهداشت شهرستان فردوس می‌باشد.
روش بررسی: پژوهش حاضر به صورت مقطعی- تحلیلی انجام گردید. برای این تحقیق 201 دانشجو شرکت داشتند. برای جمع‌آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق ساخته‌ای که روایی و پایایی 74/0 آن مورد تأیید صاحب نظران قرارگرفت، داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار STATA نسخه 13و بهره گیری از روش‌های توصیفی و تحلیلی آماری مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفتند.
نتایج: نتایج حاصل از این مطالعه نشان‌داد که بین رضایتمندی دانشجویان از آزمون سنتی و الکترونیکی تفاوت معنی داری وجود دارد (P<0/05). و رضایت از آزمون‌های سنتی بیشتر از الکترونیکی است. همچنین ارتباط معنی داری بین سطح رضایت دانشجویان  با ترم تحصیلی در آزمون‌های سنتی  وجود دارد (P<0/05) بطوری که میانگین سطح رضایت  دانشجویان ترم‌های بالاتر بیشتراست.
نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های حاصل از مطالعه، رضایتمندی دانشجویان از آزمون سنتی بیشتر از آزمون الکترونیکی بوده‌است لذا پیشنهاد می‌گردد، مؤسسات آموزشی، اقدامات و برنامه‌ریزی‌های لازم را در جهت کسب رضایت دانشجویان از آزمون‌های الکترونیکی و رفع مشکلات این آزمون‌ها انجام ‌دهند.

دریافت: 1401/12/3 | پذیرش: 1402/5/15 | انتشار: 1402/9/4