دوره 18، شماره 1 - ( 3-1402 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 442-431 | برگشت به فهرست نسخه ها

Jalali S, Ehtesham H. Feasibility of implementing a performance monitoring system for health information technology students during the internship. jmed 2023; 18 (1) :431-442
جلالی سمانه، احتشام حمیده. امکان‌سنجی پیاده‌سازی سامانه پایش عملکرد دانشجویان رشته فناوری اطلاعات سلامت در دوره کارآموزی. مجله مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي يزد. 1402; 18 (1) :431-442

دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ، h-ehtesham@alumnus.tums.ac.ir
مقدمه: در دانشگاه‌های علوم پزشکی، با توجه به نقش کلیدی نیروی انسانی در حیات انسان‌ها، تربیت نیروی انسانی متخصص و کارآمد در دوران کارآموزی اهمیت ویژه‌ای دارد. با توجه به نقش ارزیابی مؤثر و نظارت صحیح برکیفیت عملکرد دانشجویان، این پژوهش با هدف امکان‌سنجی پیاده‌سازی سامانه پایش عملکرد دانشجویان رشته فناوری اطلاعات سلامت در دوران کارآموزی انجام شده است.
روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی و در زمره‌ مطالعات کاربردی است که در سال 1401 انجام گرفت. ابزار گرآوری داده‌ها پرسشنامه پژوهشگر ساخته‌ با 5 بخش شامل اطلاعات زمینه‌ای و ابعاد فنی، سازمانی، نیروی انسانی و قانونی بود و جامعه پژوهش اساتید گروه فناوری اطلاعات سلامت در سطح کشور بودند. پرسشنامه از طریق ایمیل برای جامعه پژوهش ارسال شد و در نهایت داده‌های 20 پرسشنامه‌ تکمیل شده توسط نرم‌افزار Spss نسخه 16 به روش آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: بیشترین میانگین امتیازات امکان‌ پیاده‌سازی سامانه پایش عملکرد دانشجویان رشته فناوری اطلاعات سلامت در دوران کارآموزی مربوط به بعد قانونی با 3/82% بود و پس از آن بعد فنی با 6/80% ، بعد سازمانی با 6/79% و در آخر بعد نیروی انسانی با میانگین 6/76% قرار داشتند.
نتیجه‌گیری: امکان پیاده‌سازی سامانه پایش عملکرد دانشجویان رشته فناوری اطلاعات سلامت در دوران کارآموزی از ابعاد فنی، سازمانی، قانونی و نیروی انسانی وجود داشته و با توجه به اهمیت دوران کارآموزی و نقش مؤثر ابزارهای پایش عملکرد در مدیریت فعالیت‌ها، پیشنهاد می‌شود که جهت پیاده‌سازی این سامانه اقدامات لازم انجام گیرد.

دریافت: 1401/10/1 | پذیرش: 1401/12/15 | انتشار: 1402/3/3