سابقه و اهداف: پاورپوینت نرم افزاری است که جزء اصلی ارائه در سالنهای سخنرانی، اتاقهای کنفرانس و کلاسهای دانشگاه شده است. مطالعات زیادی درباره پاورپوینت در کلاس انجام شده است. با توجه به نتایج متناقض و ادعاهای آنها این مطالعه نگرش دانشجویان درباره نقش پاورپوینت در آموزش را بررسی کرده است.
روش بررسی: این مطالعه مقطعی بر روی 196 دانشجوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد انجام شد. اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه جمع آوری شد. دادهها با نرم افزار SPSS و آزمونهای من ویتنی، کروسکال والیس و همبستگی پیرسون آنالیز شدند.
یافتهها: این مطالعه نشان داد که 6/81% دانشجویان خلاصه نویسی در پاورپوینت را مفید میدانند؛ ضمناً 6/53%دانشجویان مایل بودند برخی اسلایدها به صورت خلاصه و برخی با جزییات کامل تهیه شوند. 5/49% دانشجویان با این نقد که این جلسات دانشجو را به عدم فعالیت تشویق میکنند با استفاده از این نرم افزار مخالف بودند؛ البته 4/68% دانشجویان تمایل به بحث بیشتری در کلاسها داشتند.
دانشجویان این مطالعه (9/46%) با این ادعا که جلسات پاورپوینت از پیش تعیین شده هستند با استفاده از آن مخالف بودند. آنالیز همبستگی نشان داد با افزایش سن و نیز افزایش تعداد ترمهای گذرانده شده دانشجویان بیشتر معتقدند که پاورپوینت یادگیرنده را به عدم فعالیت تشویق میکند.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد دانشجویان با انتقادات موجود درباره پاورپوینت مخالف بودند. اما با توجه به امکانات و شرایط باید در پی تهیه پاورپوینتهای مناسب برای ارائه آموزش موفق و اثربخش بود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |