دوره 15، شماره 4 - ( زمستان 1399 )                   جلد 15 شماره 4 صفحات 286-271 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aminian A, Mahmoodpour A. Identification of Damages and Psychological Dysfunctions of the Students with Academic Failure: A Phenomenological Study. jmed 2021; 15 (4) :271-286
امینیان ابوالفضل، محمودپور عبدالباسط. شناسایی آسیب ها و بدکارکردی های روانشناختی دانشجویان مشروطی: مطالعه ای پدیدارشناسی. مجله مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي يزد. 1399; 15 (4) :271-286

کاندیدای دکتری مشاوره، دانشگاه علامه طباطبائی،تهران، ایران. ، mahmoudpour@atu.ac.ir
چکیده
مقدمه: مشروط شدن، یکی از مشکلات رایج در بین دانشجویان دانشگاهی است که با گستره ای از آسیب های روانشناختی و بین فردی همراه است و عملکرد فرد را با اختلال مواجه می کند. هدف پژوهش حاضر بررسی کیفی آسیب ها و بدکارکردی های روانشناختی دانشجویان مشروطی بود.
روش کار: این مطالعه به روش کیفی و با استفاده از رویکرد پدیدارشناسی تفسیری انجام گردید. جامعه مورد مطالعه در این پژوهش شامل تمام دانشجویان مشروطی مقطع ارشد در دانشگاه علامه طباطبایی در سال های 1396-1394 بود. روش نمونه گیری نیز نمونه گیری هدفمند بود که طی آن از بین جامعه موردنظر تعداد 16 نفر برای شرکت در پژوهش انتخاب شدند و موردِ مصاحبه قرار گرفتند. همه مصاحبه ها ضبط و سپس خط به خط دست نویس شد و در نهایت با استفاده از روش تحلیل تفسیری Diekelmann و همکاران تحلیل گردید.
نتایج: 16 مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد و تحلیلِ داده هایِ حاصل از مصاحبه منجر به شناسایی و طبقه بندی شش مضمون اصلی (آشفتگی ها و ناراحتی های روانشناختی، هیجانات ادراکی ناخوشایند، خلل های ذهنی _ شناختی، سوگ حل نشده، عزت نفس پایین، شکست ها و ناخوشایندی های ارتباطی) و 26 مضمون فرعی در زمینه ی آسیب ها و بدکارکردی های روانشناختی دانشجویان مشروطی گردید.
نتیجه گیری: با تکیه بر نتایج حاصل بایستی برنامه های کارکردی با هدف اصلاح و بهبود آسیب ها و بدکارکردی های روانشناختی رایج در بین دانشجویان مشروطی طراحی و اجرایی گردد و بدین شکل کارآیی آن ها در رسیدگی به وظایف و تکالیف تحصیلی خود افزایش یابد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسي
دریافت: 1399/1/7 | پذیرش: 1399/3/7 | انتشار: 1399/12/28