دوره 12، شماره 4 - ( زمستان 1396 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 281-269 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salehi L. Application of "Social Cognition Theory" in predicting the factors affecting academic procrastination among students of Alborz University of Medical Sciences in 2017. jmed 2018; 12 (4) :269-281
صالحی لیلی. کاربست تئوری شناخت اجتماعی در پیش بینی عوامل موثر بر اهمال کاری تحصیلی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی البرز درسال 1396. مجله مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي يزد. 1396; 12 (4) :269-281

دانشیار، دانشگاه علوم پزشکی البرز،کرج- ۴۵ متری گلشهر - کوچه شهید صفاریان - دانشکده بهداشت ، leilisalehi83@yahoo.com
سابقه و هدف: اهمال‌کاری تحصیلی از مشکلات شایع در بین دانشجویان است و از اصلی‌ترین عوامل شکست در رابطه با مسائل مرتبط با یادگیری است. این مطالعه باهدف بررسی اهمال‏کاری تحصیلی و ارتباط آن با مؤلفه‌های تئوری شناختی اجتماعی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی البرز در سال ۱۳۹۶ انجام گرفت.
روش‌ها: این مطالعه مقطعی بر روی ۳۰۰ دانشجوی انتخاب‌شده به روش تصادفی طبقه‌ای انجام گرفت. ابزار گردآوری داده شامل مشخصه‌های دموگرافیک، پرسشنامه اهمال‌کاری تحصیلی و سازه‌های الگوی شناخت اجتماعی بود. نتایج این مطالعه به کمک نرم‌افزار SPSS و با در نظر گرفتن سطح معنی‌داری 05/0 با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی (‌ T Test Anova ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز رگرسیون خطی)‌مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: میانگین سنی دانشجویان موردمطالعه 8/8± ./22 بود که 59% دختر و 80% مجرد بودند. میانگین نمره اهمال‌کاری تحصیلی 24/4 ± 41/12 بود و اختلاف بین زنان و مردان، متأهلین و مجردان، گروه‌های مختلف سنی و رشته‌ای از این نظر معنی‌دار بود. بین اهمال‌کاری تحصیلی و خودکارآمدی و خودکنترلی همبستگی خطی- منفی و معنی‌داری وجود داشت و این دو متغیر از عوامل پیش‌بینی کننده اهمال‌کاری تحصیلی در بین دانشجویان بودند.
نتیجه‌گیری: خودکارآمدی و خودکنترلی دو متغیر پیش‌بینی کننده اهمال‌کاری تحصیلی می‌باشند که با طراحی راهبردهای مناسب در این زمینه می‌توان شاهد کاهش اهمال‌کاری تحصیلی بود.
کلیدواژه‌ها: اهمال‌کاری، اهمال‌کاری تحصیلی، نظریه شناخت اجتماعی بندورا

دریافت: 1396/5/10 | پذیرش: 1396/9/8 | انتشار: 1396/12/27