دوره 16، شماره 2 - ( تابستان 1400 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 93-81 | برگشت به فهرست نسخه ها

khoshkesht S, Yaghoobzadeh A, Dehghan nayeri N. Investigating the relationship between leadership style of nursing department managers and work engagement in faculty members of Iranian universities of medical sciences. jmed 2021; 16 (2) :81-93
خوش کشت سحر، یعقوب زاده آمنه، دهقان نیری ناهید. بررسی ارتباط سبک رهبری مدیران گروه‌های پرستاری و میزان تعلق کاری در اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران. مجله مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي يزد. 1400; 16 (2) :81-93

استاد، دانشکده پرستاری و مامایی، گروه پرستاری ویژه و مدیریت پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران. ، dehghann@tums.ac.ir
مقدمه: موفقیت یک سازمان را نیروی انسانی آن رقم می‌زند. تعلق کاری کارکنان منجر به بهره­وری و عملکرد بالاتر سازمان می‌شود. رهبران در صدد درک تأثیر سبک رهبری خود بر تعلق کاری کارکنان می‌باشند. این امر در سازمان‌های آموزشی اهمیت بیشتری دارد. تحقیقات در این زمینه ناکافی است. این مطالعه، بررسی ارتباط بین سبک‌‌های رهبری مدیران گروه و تعلق کاری اعضای هیأت علمی در برخی دانشگاه‌های ‏علوم پزشکی ایران را مورد هدف قرار داد.
روش بررسی: این یک مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع همبستگی بود. 149 نفر شامل اعضای هیأت علمی و مدیران گروه که حداقل 6 ماه سابقه کاری داشتند، به روش در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات شامل فرم مشخصات فردی، پرسشنامه سبک رهبری چند عاملی و پرسشنامه تعلق کاری شافلی و بیکر بود که روایی و پایایی آن مورد بررسی قرار گرفت. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار ‏SPSS‏ ‏نسخه ‏‏16 تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: در مجموع 114 نفر از اعضای هیأت علمی با 75/9 ± 42/13 و 35 نفر از مدیران گروه با 67/8 ± 91/19 سال سابقه کار در این مطالعه شرکت کردند. اعضای هیأت علمی تعلق کاری بالایی را گزارش کردند. رابطه مثبت و معناداری بین تعلق کاری و رهبری تعاملی (010/0 = ‏P‏) و ‏تبدیلی (001/0 = ‏P‏) وجود داشت. ‏بین دیدگاه مدیران و کارکنان در رابطه با رهبری تعاملی و تبدیلی تفاوت معنادار بود (001/0 > ‏P‏).
نتیجه‌گیری: مدیران می‌توانند با انتخاب سبک رهبری مناسب تعلق کاری کارکنان را ‏افزایش داده و از آن در جهت بهبود بهره‌وری سازمان استفاده نمایند.
واژه‌های کلیدی: سبک، رهبری، پرستاری، تعلق کاری
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاري