۱ نتیجه برای مدیریت استرس
زهره خوشگفتار، سیده نرجس موسوی زاده، حسین اسدی سامانی، اتنا حکیم زاده،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده
مقدمه: با ظهور بیماریهای نوپدید و بازپدید و قرار داشتن کادر درمان و دانشجویان آنها بهعنوان خط مقدم مواجهه با بیماری عفونی، ضرورت انجام تدابیری جهت حمایت از آنان در مواجهه با استرس و اضطراب ناشی از فعالیت در محیطهای آلوده احساس میشد. لذا مطالعه حاضر با هدف طراحی، اجرا و ارزشیابی کارگاه آموزشی ذهنآگاهی در مواجهات بالینی برای دانشجویان پرستاری انجام گردید.
روش بررسی: دانش پژوهی آموزشی حاضر براساس معیارهای گلاسیک، در دانشجویان کارشناسی پرستاری (۶۶ نفر) انجام شد. ابتدا تعیین نیازها و اهداف براساس مرور متون و پانل متخصصین انجام شد؛ و طراحی کارگاه با گروه متمرکز با نمایندگان دانشجویان انجام شد، سپس اجرای برنامه آغاز گردید. جهت ارزشیابی از فرم رضایتسنجی، سنجش یادگیری، اضطراب و عملکرد فراگیران استفاده شد.
نتایج: بیشترین رضایت فراگیران از کارآمدی دوره با میانگین ۳/۳۲ و کمترین رضایت از سازماندهی دوره با میانگین ۶/۲۵ بود. میانگین نمره مشارکت کاری دانشجویان قبل از کارگاه ۱۹/۶ ± ۳۳/۱۹ بود، که بعد از کارگاه ۶۹/۴ ± ۱۳/۲۸ گردید و این اختلاف معنادار بود (P<۰,۰۰۱). میانگین نمره اضطراب دانشجویان قبل از کارگاه ۷۳/۱۰±۴۰/۲۰ بود، ولی بعد از کارگاه به ۶۴/۱۳ ±۹۰/۱۰ کاهش یافت و این اختلاف معنادار بود (P<۰,۰۰۱). میانگین نمره ذهن آگاهی دانشجویان قبل از کارگاه ۱۶/۱۷ ± ۴۶/۸۹ بود، که پس از کارگاه به ۷۰/۱۸± ۲۶/۹۹ رسید (P=۰,۰۰۷).
نتیجهگیری: کارگاه آموزشی ذهن آگاهی، فرصتی مناسب جهت تمرین تکنیکهای مقابله با استرس و شرایط بحرانی به دانشجویان کارشناسی که از مهارتهای کمتری برخوردار هستند میدهد.