جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای داروشناسی

فاطمه بهرام نژاد، نجمه چگینی،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده

مقدمه: اکثریت دانشجویان پرستاری بر این باور هستند که دانش آنها در حوزه داروشناسی، فاصله زیادی با سطح مطلوب دارد که از علل آن می­‌تواند ارائه حجم زیادی از مطالب در یک‌ترم به صورت فشرده و آموزش غیر مؤثر واحد درسی داروشناسی باشد. برهمین اساس مطالعه حاضر به تعیین و مقایسه آموزش با اپلکیشن و کلاس درس پازل بر به یادسپاری درس داروشناسی دانشجویان کارشناسی پرستاری پرداخته است.
 روش بررسی: مطالعه نیمه­تجربی حاضر، در فاصله زمانی مهر ماه ۱۳۹۹ تا آبان ماه ۱۴۰۰ انجام شده است. ۷۰ نفر از دانشجویان ترم ۵ پرستاری با کمک جدول اعداد تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. به یک گروه آموزش از طریق برنامه کاربردی موبایل و به گروه دیگر آموزش از طریق کلاس درس پازل (Jigsaw) داده شد. قبل و یک­ماه بعد از مداخله مذکور آزمونی استدلال بالینی از دانشجویان اخذ شد. داده­ها با کمک نرم­افزار نسخه ۱۶ و آزمون تی مستقل و تی زوجی و آمار توصیفی تجزیه و تحلیل شدند.
نتایج: یافته­های مطالعه حاضر نشان داد بین نمره به یادسپاری درس داروشناسی کلاس درس پازل و آموزش از طریق برنامه کاربردی موبایل اختلاف آماری معنی­داری بین قبل و بعد از مداخله و همچنین در مقایسه بین دو گروه وجود نداشت.
نتیجه‌گیری: براساس یافته­های این مطالعه می­توان هم از کلاس درس پازل و هم آموزش از طریق برنامه کاربردی موبایل در آموزش درس داروشناسی به دانشجویان کارشناسی پرستاری بهره برد.


مهرنوش پرتوی راد، امین حسینی،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: مسئله ضعف دانش داروشناسی دانشجویان پرستاری به خوبی تبیین نشده و از طرفی تجارب و پیشنهادات در زمینه ارتقای دانش داروشناسی دانشجویان پرستاری به درستی در متون پرستاری کشور موجود نیست، بنابراین این مطالعه با هدف تبیین چالش ضعف دانش داروشناسی در دانشجویان پرستاری کشور و ارائه راهکارهای ارتقای دانش داروشناسی انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه به صورت مروری با جستجو در پایگاه‌های Web of Science، Scopus، PubMed، SID و MagIran با کلیدواژه‌های دانش داروشناسی و دانشجویان پرستاری در چکیده و عنوان مقالات انجام گرفت و مقالاتی که به بررسی میزان وضعیت دانش داروشناسی دانشجویان پرستاری در داخل کشور پرداخته بودند و همچنین مطالعاتی که در زمینه ارائه راهکارهای ارتقای دانش داروشناسی در دانشجویان پرستاری به چاپ رسیده بودند در مطالعه حاضر انتخاب و بررسی شدند.
یافته‌ها: از ۵۲ مقاله مورد بررسی، چهار مقاله داخلی به بررسی وضعیت دانش داروشناسی دانشجویان پرستاری پرداخته بودند و سایر مطالعات داخلی و خارجی به ارائه راهکارهای ارتقایی در این حوزه پرداخته بودند. راهکارهای ارائه‌شده در دو بعد عملیاتی اجرایی و روش‌های تدریس طبقه‌بندی شدند.
نتیجه‌گیری: با بررسی‌های انجام‌شده به نظر می‌رسد به لحاظ شیوه‌‌های تدریس داروشناسی، استفاده از رویکردهای ترکیبی به دلیل پیامدهای مناسب‌تر از لحاظ حل چالش پیش‌رو نتایج ملموس‌تری را به همراه داشته باشد.

 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | The Journal of Medical Education and Development

Designed & Developed by : Yektaweb