جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای خلاقیت

- حمیدرضا صادقی گندمانی، معصومه دل آرام، نرگس ناصری بروجنی،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده

چکیده

سابقه و اهداف: خلاقیت جزء ضروری مراقبت‌های پرستاری است، لذا توسعه خلاقیت به عنوان یک اولویت در آموزش پرستاری مطرح است. این پژوهش با هدف مقایسه تأثیر آموزش درس اصول و فنون پرستاری به روش نقشه‌کشی مفهومی و سنتی بر میزان خلاقیت دانشجویان پرستاری انجام شد. روش بررسی: این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی ۷۰ نفر از دانشجویان ترم اول دانشکده پرستاری و مامایی تهران در مرکز مهارت‌های بالینی انجام شد. دانشجویان به روش تصادفی ساده به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند. محتوای آموزشی در گروه آزمون به روش نقشه‌کشی مفهومی و در گروه کنترل به روش متداول ارائه شد. جمع‌آوری داده‌ها با پرسشنامه مشخصات فردی و آزمون خلاقیت عابدی در ابتدا و چهار هفته پس از آخرین جلسه آموزش انجام شد. داده‌ها با نرم افزار SPSS- V۲۱در سطح معنی‌داری ۰۵/۰> Pتجزیه و تحلیل شد. یافته‌ها: قبل از آموزش، میانگین و انحراف معیار نمره کل خلاقیت در گروه نقشه‌کشی مفهومی ۴/۷±۱/۱۲۶ و در گروه سنتی ۲/۵±۲/۱۲۸بود و تفاوت دو گروه معنی‌دار نبود (۰۷/۰=P)، اما پس از آموزش تفاوت معنی‌داری بین دو گروه مشاهده شد ]۳/۷±۸/۱۵۷ در گروه نقشه‌کشی مفهومی و ۱/۵±۱/۱۳۸ در گروه سنتی ، ۰۱/۰=P‍[. این تفاوت در تمامی مؤلفه‌ها معنی‌دار بود (۰۱/۰=P). نتیجه‌گیری: خلاقیت دانشجویان پرستاری در هر دو گروه نسبت به قبل از آموزش ارتقا یافته بود و تأثیر روش نقشه‌کشی مفهومی بسیار بیشتر از روش سنتی بود. لزوم انجام تحقیقات بیشتر در مدت زمان طولانی تر و برای سایر دروس می‌تواند به تصمیم‌گیری مبتنی بر شواهد کمک نماید.


سعید خزایی، امیر مشهدی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده

چکیده سابقه و اهداف: یادگیری به کمک ارتباطات سیّار به‌دست‌اندرکاران آموزش و یادگیری امکان می‌دهد تا با پیگیری روند تولید گفتمان بین‌المللی از چند و چون شکل‌گیری انگاره‌ها و دانش فراگیران مطلع شوند. باعرضه‌ه شکل مجازی بازی‌های بومی در کنار بازی‌های پیش‌ساخته بر‌روی تلفن‌ همراه، پژوهش حاضر در پی آن است که با کاربرد پودمان یاددهی و یادگیری ترکیبی، میزان بروز مؤلفه شناختی خلاقیت و عملکرد نوشتار انگلیسی فراگیران ایرانی را در پاره‌های تمرین مشتمل بر بازی مورد بررسی قرار دهد. روش بررسی: پژوهش کاربردی حاضر با ۸۴ آزمودنی از جامعه آماری دانشجویان رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۲-۹۳ انجام شد. ابزار پژوهش شامل پرسش‌نامه نگرش (قبل از اجرای پژوهش)، ارزشیابی تکوینی عملکرد فراگیران در طول دوره و مصاحبه متمرکز (بعد از اجرای پژوهش) می‌شد. داده‌ها از طریق تی‌تست زوجی، آزمون فریدمن و ضریب همبستگی اسپرمن مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: نتایج تحلیل داده‌های حاصل از انجام پژوهش حاضر تأثیر معنادار پودمان ترکیبی یادگیری مبتنی بر بازی را بر‌مهارت نوشتار انگلیسی فراگیران ایرانی تأیید کرد. به‌علاوه، نتایج از تأثیر معنادار نوع بازی مجازی بر ایجاد بار شناختی و در نتیجه بروز خلاقیت فراگیران در حین یادگیری نوشتار انگلیسی حکایت داشت. نتیجه‌گیری: نتایج حاصل شده می‌تواند مقدمه‌ای برای بسط کاربرد بازی مجازی در یاددهی و یادگیری سایر مهارت‌های زبان انگلیسی به مخاطبان آموزش‌عالی و بررسی اثر آن بر توان و رویکرد فراگیران تلقی شود.
مهسا خدایاریان، طاهره سلیمی، خدیجه نصیریانی، سمانه السادات جوادی،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: خلاقیت مؤلفه اساسی عملکرد پرستاری است. نارسایی در ترغیب پرستاران به خلاقیت می­تواند از توسعه نوآوری در دانش و عملکرد آنان ممانعت کند؛ لذا کشف روش‌های توسعه آن در آموزش پرستاری اهمیت دارد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه میزان خلاقیت در دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد پرستاری دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در سال ۱۳۹۴ انجام شد.

روش بررسی: مطالعه حاضر به روش توصیفی- مقطعی از طریق نمونه­گیری آسان روی کلیه دانشجویان کارشناسی پرستاری (۱۷۲ نفر) و کارشناسی ارشد مراقبت‌های ویژه (۴۲ نفر) انجام شد. آزمون خلاقیت عابدی مشتمل بر ۶۰ سؤال در ۴ زیر مقیاس سیالی، بسط، ابتکار، انعطاف­پذیری توسط دانشجویان تکمیل شد. ثبات درونی آزمون خلاقیت با آلفای کرونباخ ارزیابی گردید (۸۳/۰=r). داده­ها با نرم­افزار آماری SPSS تحلیل شد.

نتایج: نتایج نشان داد ۵/۶۴%(۱۳۸ نفر) آنان دختر و ۵/۳۵% (۷۶ نفر) پسر بودند. میانگین نمره خلاقیت در دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد به ترتیب ۵۲/۱۳±۹۳/۱۲۹ و ۱۹/۱۲±۰۰/۱۳۵ بود. آزمون تی­ مستقل تفاوت معناداری را بین نمره کل خلاقیت دو گروه نشان داد (۰۵/۰p<)؛ همان آزمون تفاوت معنادار در زیر مقیاس انعطاف­پذیری همراه با میانگین نمره بالاتر در دانشجویان کارشناسی ارشد نشان داد (۰۵/۰p<).

نتیجه‌گیری: ازآنجاکه تفکر خلاق، تعامل شبیه­سازی­شده با محیط است برای کم کردن فاصله از سطح مطلوب خلاقیت در دانشگاه­ها باید محیط­های آموزشی حمایت­کننده­ای را خلق نمود. پیشنهاد می­گردد اساتید از فنون ویژه بالا بردن سطح آفرینندگی دانشجویان مانند بارش مغزی، مهارت‌های پژوهشی، یادگیری اکتشافی، شیوه مطالعه آفریننده و... استفاده کنند.


فاطمه حسین زاده، رضا ایمانی، امیرمحمد چکنی، حمید انوری، غزاله روزبهانی، رضا حیدری سورشجانی،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: با توجه‌ به تنوع فرصت‌های کسب‌وکار برای پرستاران کارآفرین، این افراد ‌می‌توانند ‌نقش مهمی در ارائه مراقبت ایمن، با کیفیت بالا، بیمارمحور، در‌دسترس و اقتصادی ایفا نمایند. مطالعه ‌حاضر از نوع مروری بر انواع مطالعات کارآفرینانه، با هدف مرور و خلاصه‌سازی پژوهش‌های حیطه کارآفرینی در پرستاری است.
روش ‌‌بررسی: در پژوهش مروری ‌حاضر، مقالات ‌به زبان انگلیسی، مرتبط ‌با هدف مطالعه، با کلیدواژه‌های مربوط ‌به کارآفرینی (Entrepreneurship) و پرستاری (nurse) از سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ در پایگاه‌هایWeb of Science ، Pubmed، Factiva، EMBASE،  Scopusو موتور جستجوgoogle scholar مورد بررسی و جستجو قرار گرفتند. معیار ورود انواع مقالات مرتبط ‌بود که فایل کامل مقاله دردسترس باشد و مابقی مقالات از مطالعه خارج ‌شد. روش جستجو براساس Mesh term و syntax‌ های مختص هر پایگاه نوشته ‌شد. جستجو توسط دو نفر ‌به‌ صورت مجزا انجام ‌شد و پس ‌از استخراج مقالات، موارد تکراری، حذف و مقالات، توسط متخصص، مورد بررسی و طبقه‌بندی قرار گرفت.
نتایج: پرستاران کارآفرین، نیازمند مهارت‌های متعددی هستند و ‌می‌توانند ‌به ‌عنوان کارآفرین اجتماعی، تجاری و درون‌سازمانی عمل‌ نمایند. با‌این‌حال آنها همواره با چالش‌ها و موانع‌ متعددی مواجه بوده‌اند. ازهمین‌رو باید محرک‌های درونی و بیرونی برای تشویق آنان ‌به غلبه‌بر این موانع و انجام کارآفرینی وجود‌ داشته ‌باشد.
نتیجه‌گیری: پرستاران برای ایفای ‌نقش‌های کارآفرینانه خود، نیاز‌های متعددی دارند و ضروری است، تلاش‌هایی در جهت شناسایی موانع و نیاز‌های پرستاران کارآفرین و رفع آن‌ها ‌صورت ‌پذیرد تا زمینه لازم برای فعالیت‌های خلاقانه آن‌ها به ‌منظور رفع نیازهای‌ بهداشتی افراد و جوامع فراهم‌ گردد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | The Journal of Medical Education and Development

Designed & Developed by : Yektaweb