جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای چنگیز

سعید چنگیزی آشتیانی، محسن شمسی، وحید جلیلیان،
دوره ۷، شماره ۳ - ( پاييز ۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و اهداف: دانشجویان استعداد درخشان، سرمایه‌های ارزشمندی هستند که برای شکوفایی توانمندی‌های آن‌ها، بایستی برنامه‌های خاص آموزشی و حمایت‌های گسترده‌ای انجام گیرد . پژوهش حاضر در راستای شناسایی موانع تحصیلی از دیدگاه این دانشجویان اجرا شد.

روش بررسی: مطالعه حاضر بر روی ۱۸۰ نفر از دانشجویان عادی و ۵۶ نفر از دانشجویان استعداد درخشان دانشگاه علوم پزشکی اراک در سال ۱۳۹۰انجام شده و موانع تحصیلی در ابعاد مختلف آموزشی، پژوهشی، فردی-خانوادگی، روحی-روانی و مشکلات شغلی آینده جمع آوری و سپس تجزیه و تحلیل شد.

یافته‌ها: بین میانگین نمره مشکلات آموزشی، پژوهشی و روحی – روانی دانشجویان عادی با دانشجویان استعداد درخشان اختلاف معنادار مشاهده شد (۰۵/۰> P ). بیشترین راهکارهای پیشنهادی جهت کاهش این موانع از دیدگاه دانشجویان شامل رفع برخی از قوانین دست و پا گیر و استفاده از مشاورین تحصیلی با تجربه و برگزاری جلسات جهت رفع مشکلات توسط مسئولین گزارش شد.

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج پژوهش ضروری به نظر می‌رسد مسئولین با ارائه تسهیلات لازم و حمایت همه جانبه به ایجاد انگیزه در دانشجویان استعداد درخشان پرداخته و برای این عده از دانشجویان از اساتید مشاور با تجربه استفاده تا منجر به شکوفایی استعدادهای آنان گردد.


مریم آویژگان، ابراهیم میرشاه جعفری، احمدرضا نصر، طاهره چنگیز،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: رهبری در حوزه برنامه درسی به عنوان روش هایی برای بهبود  برنامه ها و عملکردها بطور فزاینده‌ای مهم است. متاسفانه به رهبری در مطالعات برنامه درسی توجه کمتری شده است. با توجه به نبود یک ابزار ارزشیابی با ملاک های عینی در فرایند رهبری برنامه درسی تحصیلات تکمیلی این مطالعه قصد داردبه طراحی یک ابزار ویژه روا و پایا بپردازد.

روش‌ بررسی: این مطالعه یک پژوهش روش‌شناسی می‌باشد. طی انجام این پژوهش ابتدا از طریق مصاحبه با اعضای هیأت‌علمی و مرور گسترده متون، ابعاد و گویه‌های ابزار مشخص شدند. سپس بااستفاده از تکنیک دلفی، ۵۴ شاخص مهم استخراج شد. برای اعتبار صوری و محتوایی ازنظر متخصصین استفاده شد. پایایی نیز با یک مطالعه توصیفی روی ۳۰ هیأت‌علمی دو دانشگاه اصفهان و علوم پزشکی اصفهان از طریق همسانی درونی محاسبه گردید .

نتایج: ابتدا با توجه به تعریف رهبری برنامه درسی (عملکردهایی که در نقش‌های مختلف رهبری برنامه‌درسی دارای کاربرد می‌باشد)، ابعاد و گویه­های ابزار تعیین و ابزار اولیه طراحی شد. نظرات اعضای هیأت‌علمی صاحبنظر در مراحل مختلف طراحی و روان‌سنجی ابزار، اعمال گردید. همسانی درونی ابزار با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ برابر ۵/۹۶ بود که در هر بعد نیز به طور جداگانه تعیین شد.

نتیجه‌گیری: استفاده از این ابزار می توانید اثربخشی رهبری برنامه درسی  را بهبود بخشد . شناسایی ویژگی‌های رهبران موفق و موثر، و استفاده از این دانش در طراحی و اجرای برنامه درسی، ممکن است به ما کمک کند به نیازهای در حال تغییر فراگیران، مدرسان و دانشکده‌های فردا پاسخ بهتری داده شود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | The Journal of Medical Education and Development

Designed & Developed by : Yektaweb