جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای لعل منفرد

حسین ابراهیمی پور، علی وفایی نجار، امین رضا امینی، الهه لعل منفرد، مهدیه سپاهی باغان،
دوره ۹، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۳ )
چکیده

 

سابقه و اهداف: تدریس کارآمد و اثر بخش در آموزش پزشکی نیازمند تدوین طرح دوره برای دستیابی به آموزش اثر بخش است، در این راستا بررسی چگونگی دستیابی به اهداف مشخص شده  طرح دوره از دیدگاه دانشجویان به عنوان مشتریان اصلی آموزش ضروری است. این مطالعه با هدف ارزیابی میزان تطابق محتوای تدریس شده توسط استاد با طرح دوره مصوب دروس اختصاصی از دیدگاه دانشجویان دانشکده بهداشت مشهد در سال ۱۳۹۱ انجام شده است.

 

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، نظرات ۱۳۸ نفر از دانشجویان در خصوص طرح دوره‌های دروس اختصاصی در نیم‌سال دوم سال تحصیلی ۹۱-۹۰ مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به سرفصل جلسات آموزشی در طرح دوره مصوب برای هر درس چک لیستی تدوین گردید که سرفصل جلسات آموزشی ذکر شده در طرح دوره به عنوان سؤال (سبک لیکرت) تنظیم گردید، داده‌ها به صورت میدانی گردآوری شد و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون آماری t مستقل و ANOVA و نرم‌افزار SPSS ۱۶ انجام شد.

 

یافته‌ها: حداقل میزان انطباق محتوای تدریس شده توسط استاد با رئوس مندرج در طرح دوره‌ها طبق دیدگاه دانشجویان، ۱۸/۱۸%، حداکثر تطبیق ۱۰۰% و میانگین نمره تطابق سرفصل تدریس شده با سرفصل طرح دوره مصوب دانشکده ۶۱/۲۰±۰۱/۷۷ بود. همچنین نتایج نشان دهنده اختلاف معنی‌داری بین میانگین نمرات در مقاطع تحصیلی مختلف بود. (۰۵/۰>P، ۸/۵=f).

 نتیجه‌گیری: میزان تطابق محتوای تدریس شده توسط استاد با طرح دوره مصوب تا حدودی مطلوب ارزیابی گردید که به روز شدن سرفصل‌های دروس اختصاصی با همکاری وزارت بهداشت و دانشگاه‌ها و نظارت دقیق‌تر این دانشگاه‌ها بر اجرای طرح دوره‌ها به همراه توانمندسازی اساتید در خصوص نحوه تدوین و استفاده از طرح دوره، می‌تواند در ارتقاء کیفیت آموزش دانشگاه تأثیرگذار باشد.


مجید جعفری نژاد، حسین ابراهیمی پور، الهه لعل منفرد، فریده جمالی بهنام، امین رضا امینی،
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: شناخت ادراک و انتظارهای دانشجویان و تعیین میزان اختلاف بین وضعیت موجود با وضعیت مورد انتظار آنها، بستری مناسب برای اتخاذ استراتژی‌های کاربردی جهت ارتقای کیفیت خدمات آموزشی فراهم نماید. این پژوهش با هدف ارزیابی کیفیت خدمات آموزشی ارائه شده در دانشکده بهداشت مشهد از دیدگاه دانشجویان انجام شده است.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفیمقطعی ۸۶ نفر از دانشجویان دانشکده بهداشت به روش نمونه‌گیری طبقه‌ای در سال تحصیلی ۹۴- ۱۳۹۳ انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه­ی استاندارد مدلSERVQUAL   که به سه بخش، قسمت اول: مشخصات فردی، قسمت دوم: ۲۸ سؤالات جهت سنجش سطح ادراک و قسمت سوم: ۲۸ سؤال جهت سنجش سطح انتظار در ابعاد پنج گانه کیفیت خدمات آموزشی با مقیاس ۷ درجه‌ای طیف لیکرت ارائه شد. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS۱۸ و آماره‌های توصیفی (فراوانی و درصد، میانگین و انحراف‌ معیار) و آزمون­های تی زوجی و همبستگی در سطح معناداری ۰۵/۰ انجام ‌شد.

نتایج:  در هر پنج بعد کیفیت خدمات، شکاف منفی وجود دارد. بیشترین میانگین شکاف در بعد تضمین (۲۶/۱±۱۴/۲-) و بعد از آن به ترتیب در ابعاد پاسخگویی (۴۸/۱±۹۹/۱-)، فیزیکی (۴۱/۱±۷۲/۱-) و همدلی (۲۸/۱±۶۴/۱-) مشاهده گردید و کمترین میانگین شکاف مربوط به بعد اطمینان (۱۱/۱ ±۳۸/۱-) بود و در تمام ابعاد خدمات بین واقعیت‌ها و انتظارات تفاوت معنی‌داری مشاهده گردید (۰۰۱/۰ > p). در نهایت شکاف کلی کیفیت خدمات برابر با ۱۳/۱±۷۴/۱- به دست آمد.

 نتیجه‌گیری: سطح انتظار دانشجویان فراتر از درک آنها از وضعیت موجود است و در هیچ‌کدام از ابعاد خدمات آموزشی، به ویژه بعد تضمین، انتظارات آنها برآورده نشده است.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | The Journal of Medical Education and Development

Designed & Developed by : Yektaweb