رضا بهنامفر، فرشیده ضامنی،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۴ )
چکیده
مقدمه: سکوت کلاسی و دانش تخصصی و عمومی فراگیران بر کیفیت آموزش مؤثر میباشد. پژوهش حاضر بهمنظور بررسی تأثیر ساختارشناختی بر بروز رفتار سکوت در کلاسهای درس صورت پذیرفت.
روش بررسی: مطالعه حاضر در نمونهای ۳۸۲ نفری از جامعه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد که به شیوه تصادفی طبقهای انتخاب شده بودند در سال تحصیلی ۹۴-۹۳ انجام گردید. جهت جمعآوری دادهها در این مطالعه توصیفی، از دو پرسشنامه محققساخته با ۱۴ و ۱۱ سؤال برای جمعآوری دادهها به ترتیب در ارتباط با وضعیت سکوت کلاسی و ساختشناختی استفاده شد. روایی پرسشنامهها پس از طی فرآیند روانسنجی به تأیید رسید. پایایی آنها با روش آلفای کرونباخ برای سکوت کلاسی، ۹۱/۰ و برای ساختشناختی، ۸۱/۰ محاسبه گردید. دادهها به روش مدلسازی معادلات ساختاری و به کمک نرمافزار ۳,۲.۱PLSSmart مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
نتایج: بر اساس یافتههای این پژوهش، ساختشناختی، ۶۶ درصد تغییرات سکوت کلاسی را تببین میکرد و مدل از قدرت پیشبینی نسبتاً بالایی برخوردار است.
نتیجهگیری: ساختشناختی فراگیران در مشارکت آنها در کلاس درس و یا بروز رفتار سکوت کلاسی مؤثر است. بنابراین، برای بهبود کیفیت آموزش و مشارکت فراگیران در فرآیند آموزش میبایست بیش از گذشته بر اهمیت مطالعه عمومی و کیفیت و شیوه صحیح مطالعه تخصصی تأکید نمود.