سابقه و اهداف: در دو دهه اخیر گسترش کمی دانشگاههای علوم پزشکی و افزایش تعداد فارغالتحصیلان این گروه به عنوان در دسترسترین راه حل سامان دادن به کاستیهای سیستم بهداشتی و درمانی مدنظر بوده است. در حال حاضر بهبود کیفیت ارائه خدمات آموزشی در دانشگاههای علوم پزشکی اهمیت بیشتری یافته و در اولویت قرار گرفته است. هدف از این مطالعه طراحی الگویی برای تعیین تفاوتهای ارائه خدمات آموزشی در دانشکدههای ارائه کننده رشته تغذیه در ایران و شناسایی نقاط قوت و ضعف آنها در مقایسه با یکدیگر میباشد.
روشبررسی: با تشکیل یک کمیته تخصصی و با استفاده از روشهای بارش افکار و گروه اسمی الگوی رتبه بندی طراحی شد. از هر دانشکده نمایندهای معرفی شد تا پرسشنامهای که برای جمعآوری اطلاعات طراحی شده بود را تکمیل کند. اطلاعات جمعآوری شده با بازدید از دانشکدهها تکمیل و تصحیح گردید. سپس امتیاز هر دانشکده در هر معیار محاسبه شد. برای آنالیز نهایی نیز از یک نرمافزار کامپیوتری که به همین منظور طراحی شده بود استفاده گردید.
یافتهها: مجموعهای شامل بیش از 50 معیار و شاخص در قالب یک نمودار شاخه درختی طراحی شده و وزن آنها با روشهای جلب توافق آرا تعیین شد. دانشگاههای علوم پزشکی ارائه کننده رشته تغذیه با استفاده از الگوی طراحی شده بررسی و مقایسه شدند.
نتیجهگیری: با انجام این طرح نقاط قوت و ضعف ارائه خدمات آموزشی در رشته تغذیه مشخص شده و به عنوان الگویی عملی برای اصلاح و ارتقای کمی و کیفی، در اختیار برنامهریزان و مسئولان قرار گرفت.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |