دوره 11، شماره 1 - ( بهار 1395 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 50-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشجوی کارشناسی ناپیوسته بهداشت محیط، مرکز تحقیقات علوم و فناوری‌های زیست محیطی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران. ، mirnasab@iran.ir
چکیده:   (10807 مشاهده)

مقدمه: افزایش دانش‌آموختگان رشته‌های علوم پزشکی، یکی از مسائل مشکل آفرین در جامعه محسوب می‌گردد؛ به طوری که نگرانی در مورد رشته تحصیلی و آینده شغلی در میان این دانشجویان دیده می‌شود. این مطالعه با هدف تعیین نگرش دانشجویان بهداشت محیط نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی خود در دانشگاه علوم پزشکی یزد انجام گردید.

روش بررسی: این پژوهش از دسته مطالعات کاربردی است که به شیوه توصیفی- تحلیلی در مهرماه سال 1393 انجام شد. جامعه پژوهش را دانشجویان روزانه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی یزد تشکیل دادند و حجم نمونه 102 نفر برآورد شد. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه‌ای حاوی 20 سؤال بود. داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 21 و آزمون رگرسیون خطی چندگانه و
 T-test  تک نمونه‌ای و کای دو تجزیه و تحلیل گردید.

نتایج: میانگین و انحراف معیار نمره نگرش دانشجویان مورد مطالعه نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی خود به ترتیب 16/ 3و 66/0 به‌دست آمد. نمره نگرش بالای 3 مثبت و پایین‌تر از 3 منفی در نظرگرفته شد که متوسط نگرش به طور معنی‌داری از عدد سه بیشتر بود (012/0p=). در این مطالعه، همبستگی معناداری بین نگرش و وضعیت سکونت مشاهده شد (003/0p=).

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، دانشجویان رشته بهداشت محیط نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی خود نگرش مثبتی دارند. توزیع مناسب نیروی انسانی، حمایت مالی از استخدام‌شدگان، ایجاد مراکز مشاوره و حمایت از دانشجویان در توجیه آینده شغلی می‌تواند در تقویت نگرش آنها مفید واقع شود.

متن کامل [PDF 215 kb]   (1617 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت محيط
دریافت: 1394/3/16 | پذیرش: 1394/12/17 | انتشار: 1395/4/13

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.