دوره 19، شماره 3 - ( پاییز 1403 )                   جلد 19 شماره 3 صفحات 949-941 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javadi A, Rashidi M, Esmaeili A A. Comparison of Attitude, Fear, and Stigma towards Psychiatric Disorders in Medical Interns of Birjand University of Medical Sciences before and after Training in the Psychiatry Department of Imam Reza Hospital. jmed 2024; 19 (3) :941-949
URL: http://jmed.ssu.ac.ir/article-1-1506-fa.html
جوادی عباس، رشیدی مهسا، اسماعیلی علی اکبر. مقایسه وضعیت نگرش، ترس و استیگما به اختلال روانی در کارآموزان و کارورزان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند قبل و بعد از آموزش در بخش روانپزشکی بیمارستان امام رضا(ع). مجله مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي يزد. 1403; 19 (3) :941-949

URL: http://jmed.ssu.ac.ir/article-1-1506-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران. ، esmaeili67@gmail.com
چکیده:   (75 مشاهده)
مقدمه: کار و فعالیت در بخش روانپزشکی بر دامنه تفکر و قضاوت افراد تاثیرگذاشته و عملکرد آن‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد. باتوجه به اینکه مطالعات مشابه در این زمینه در کشور محدود و در استان خراسان جنوبی در این زمینه مطالعه‌ای صورت نگرفته است هدف ما در این مطالعه مقایسه وضعیت نگرش، ترس و استیگما به اختلال روانی در کارآموزان و کارورزان پزشکی قبل و پس از سپری کردن آموزش در بخش روانپزشکی بود.
روش بررسی: مطالعه حاضر از نوع توصیفی و مقایسه ای است. جامعه مورد مطالعه ما دانشجویان مقطع کارآموزی و کارورزی بخش روانپزشکی در سال تحصیلی 1401-1402 بود. در این مطالعه جهت ارزیابی نگرش دانشجویان در خصوص اختلالات روانپزشکی از فرم خلاصه شده پرسش‌نامه OMI، جهت بررسی استیگمااز پرسش‌نامه استیگمای فراهم کنندگان مراقبت بهداشتی (OMS_HC) و برای ارزیابی ترس از پرسش‌نامه فرم کوتاه مقیاس ترس از ارزیابی منفی Lerary استفاده شد.
نتایج: میانگین نمره نگرش، ترس و استیگما در دانشجویان در ابتدا و انتهای مطالعه با یکدیگر تفاوت معناداری نداشت (P>0.05). میانگین تغییرات نمره نگرش، ترس و استیگمابر حسب جنسیت، مقطع تحصیلی، وضعیت تاهل، محل زندگی، دانشجویان با یکدیگر تفاوت معناداری نداشت (P>0.05).نتیجه‌گیری: برنامه‌های آموزشی بخش روانپزشکی منجر به کاهش آستیگما، ترس و تغییر نگرش دانشجویان در مقایسه با ابتدای مطالعه در دانشجویان پزشکی نمی‌شود. برنامه آموزشی کارآموزان و کارورزان رشته پزشکی در بخش روانپزشکی مورد بازنگری قرار گیرد.
متن کامل [PDF 573 kb]   (40 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش پزشكي
دریافت: 1403/6/10 | پذیرش: 1403/9/18 | انتشار: 1403/10/8

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | The Journal of Medical Education and Development

Designed & Developed by : Yektaweb