دوره 16، شماره 4 - ( زمستان 1400 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 243-227 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشکده پزشکی، گروه آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، h.ashrafifard@yahoo.com
چکیده:   (933 مشاهده)
مقدمه: به‌علت حساسیت شغلی رشته­‌های علوم پزشکی و ارتباط مستقیم آن با سلامت مردم، عواقب افزایش طول دوره تحصیل دانشجویان گریبان‌گیر جامعه و نظام سلامت خواهد ‌شد. نظر به اهمیت طول دوره تحصیل دانشجویان دکتری ‌تخصصی و کمبود اطلاعات در مورد علل افزایش آن، این مطالعه به ‌منظور شناسایی عوامل مرتبط از دیدگاه اساتید، دانشجویان و کارشناسان آموزش صورت ‌گرفت.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی- همبستگی بود. ابزار گردآوری داده­‌ها پرسشنامه محقق‌­ساخته بود. تعداد 118 نفر عضو هیأت ‌علمی در تکمیل پرسشنامه­‌ها مشارکت کردند. درخصوص کارکنان آموزش نیز 37 نفر و از میان دانشجویان 71 نفر پرسشنامه را تکمیل کردند. تحلیل داده‌­ها با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی با کمک نرم­اافزار SPSS  نسخه 24 و همچنین روش کیفی تحلیل محتوی کمی انجام ‌شد.
نتایج: عوامل مرتبط با پایان‌نامه از دیدگاه اساتید، دانشجویان و کارشناسان آموزش به ویژه زمان­‌بر بودن چاپ مقاله شرط دفاع، بیشترین تأثیر را بر افزایش طول دوره تحصیل دانشجویان دکتری تخصصی داشت. در تحلیل محتوی کمی نیز بیشترین عوامل تأثیرگذار از دیدگاه دانشجویان عوامل مرتبط با پایان‌نامه و از دیدگاه اساتید و کارکنان عوامل فردی بودند.
نتیجه‌گیری: بنا بر نتایج لازم است تا فرایند اعطا گرنت اصلاح‌ گردد. مدت زمانی که دانشجو منتظر چاپ مقاله است، از مدت تحصیل وی کسر گردد. به آن دسته از پروژه‌­های تحقیقاتی که دچار وقفه شده‌اند ترم تحصیلی اضافه‌ای بدون درج در سنوات اختصاص یافته و همچنین سازوکار افزایش حمایت­‌های مالی از دانشجو در طول دوره تحصیل وی تدوین گردد.
متن کامل [PDF 858 kb]   (322 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش پزشكي
دریافت: 1400/7/4 | پذیرش: 1400/8/22 | انتشار: 1400/11/17

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.