دوره 16، شماره 1 - ( بهار 1400 )                   جلد 16 شماره 1 صفحات 46-36 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت ، heidari@hotmail.com
چکیده:   (1088 مشاهده)

مقدمه: یک بخش مهم در یک آموزش بالینی موثر، بررسی وضعیت آن می­باشد و برای یافتن نقاط قوت و نقاطی که نیاز به ارتقا وجود دارد، مورد استفاده قرار می­گیرد. هدف مطالعه حاضر ارزیابی وضعیت آموزش بالینی در بخش­های طب داخلی دانشگاه علوم پزشکی تبریز برمبنای استانداردهای تهیه شده وزارت بهداشت بود.
روش بررسی: یک مطالعه مقطعی از دی ماه الی اسفند ماه 1398 در بخش­های طب داخلی دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام پذیرفت. شرکت­کنندگان، همه اساتید و دانشجویان پزشکی بودند که در زمان انجام این تحقیق در بخش­ها حاضر بودند. ابزار مطالعه یک چک لیست از استانداردها بود شامل چهار حیطه‌ی راند آموزشی، گزارش صبحگاهی، ژورنال کلاب و کلینیک سرپایی. با توجه به تعداد متفاوت گویه‌های چک‌لیست در قسمت‌های مختلف آن، برای هر قسمت نمره استاندارد محاسبه شد. برای مقایسه نمرات چک‌لیست اساتید و دانشجویان پزشکی، تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) مورد استفاده قرار گرفت.
نتایج: بطور کلی، 155 استاد و دانشجوی پزشکی در این مطالعه مشارکت داشتند. در میان آنها، تعداد 58 نفر (4/37 درصد) دانشجوی پزشکی سال پنج، 58 نفر (4/37 درصد) دانشجوی سال آخر پزشکی و 39 نفر (2/25 درصد) عضو هیأت علمی بودند. میانگین نمره استاندارد حیطه‌های مختلف آموزش بالینی که توسط دانشجویان و اساتید داده شده بودند، تفاوت معنی‌داری از نظر آماری نداشتند.
نتیجه‌گیری: با توجه به برگزاری مطلوب آموزش در کلینیک سرپایی، گزارش صبحگاهی و ژورنال کلاب از دیدگاه کارورزان و کارآموزان برخی مداخلات آموزشی برای افزایش آگاهی و رعایت بهتر استانداردهای آموزش بالینی وزارت بهداشت، ضروری است.
متن کامل [PDF 877 kb]   (299 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش پزشكي
دریافت: 1399/10/20 | پذیرش: 1400/3/12 | انتشار: 1400/3/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.