دوره 6، شماره 1 - ( زمستان 1390 )                   جلد 6 شماره 1 صفحات 46-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

Karimi M, Mirzaei M, Rahim Z. Educational needs of family physicians in Yazd province. jmed 2012; 6 (1) :39-46
کریمی مهران، میرزایی محسن، رحیم زهره. بررسی نیازهای آموزشی پزشکان خانواده استان یزد. مجله مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي يزد. 1390; 6 (1) :39-46

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، mehrankarimi1@hotmail.com
چکیده:   (19141 مشاهده)
سابقه و اهداف :طرح پزشک خانواده با هدف ارتقای سلامت خانواده و کاهش هزینه‌های درمان بخصوص در مناطق روستایی شروع و سپس در بسیاری از روستاهای کشور عملیاتی شده است. این طرح با هدف سازماندهی بیمه روستاییان و با دید سلامت نگر برای جمعیت مشخص و تعریف شده طراحی شده است. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی -تحلیلی 80 نفر از پزشکان خانواده شاغل در مراکز بهداشتی- درمانی روستایی استان یزد در مورد نیازهای آموزشی مورد پرسش قرار گرفتند. یافته‌ها: با اهمیت‌ترین نیاز آموزشی پزشکان خانواده در مورد عوامل زیان آور محیط کار و شناسایی و کنترل بیماران مبتلا به معلولیت‌های ذهنی و جسمی می‌باشد. همچنین 3/54% پزشکان اعلام کردند که فاصله بین آموزش‌های تئوری در دوران دانشجویی و انتظاراتی که در طرح پزشک خانواده از آنها دارند زیاد و یا خیلی زیاد است. بحث و نتیجه گیری: فاصله بین آموزش‌های تئوری و عملی در دوران آموزش پزشک عمومی با انتظاراتی که از پزشک خانواده وجود دارد زیاد بوده و با توجه به این نیازها لازم است در سرفصل‌های آموزش پزشک عمومی (مصوب وزارتخانه) بازنگری شود.
واژه‌های کلیدی: نیاز سنجی، پزشک خانواده، آموزش
دریافت: 1390/11/23 | انتشار: 1390/11/26