دوره 16، شماره 2 - ( تابستان 1400 )                   جلد 16 شماره 2 صفحات 119-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

ahrari S, Heshmati Nabavi F, toghian chaharsoughi N. Strategies to improve clinical confidence in nursing students' c: A Narrative review. jmed 2021; 16 (2) :109-119
احراری شهناز، حشمتی نیوی فاطمه، طوقیان چهارسوقی نرگس. راهکارهای ارتقای اعتماد به نفس بالینی در دانشجویان پرستاری: یک مطالعه مروری. مجله مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي يزد. 1400; 16 (2) :109-119

مربی، گروه پرستاری، مرکز تحقیقات توسعه علوم پرستاری و مامایی، واحد نجف اباد، دانشگاه ازاد اسلامی، نجف اباد، ایران ، toghiann@gmail.com
مقدمه: یکی از مسئولیت‌­های دانشگاه­‌ها، پرورش پرستارانی است که در مهارتهای بالینی و اعتماد به نفس داشته باشند. اعتماد به نفس، یکی از اصول کار بالینی است و دانشجویان پرستاری دارای اعتماد به نفس افرادی کارآمدتر هستند. این مطالعه مروری، یافتن راهکار­هایی برای بهبود اعتماد به نفس در دانشجویان پرستاری را هدف قرار داد.
روش بررسی: در این مطالعه مروری، ابتدا با استفاده از کلید واژه‌­های اعتماد به نفس، اعتماد به نفس حرفه‌ای و اعتماد به نفس دانشجویان پرستاری به فارسی،Self confidence، Professional confidence و Nursing student به انگلیسی به صورت جدا و ترکیبی بین سال­‌های 2008 تا 2018 جستجو انجام شد که در مجموع 1536 مقاله از پایگاه‌های اطلاعاتی Magiran، SID، IranMedex، IranDoc در منابع CINAHL، Medline، Ovid، Science Direct، ProQuest بدست آمد. متن کامل مقالات از نظر معیار­های ورود و خروج بررسی و در نهایت 16 مقاله برای تجزیه و تحلیل نهایی انتخاب شد.
نتایج: یافته­‌ها حاکی از تأثیر برنامه آموزشی کوتاه‌­مدت بر مهارت‌های اعتماد به نفس دانشجویان دوره کارشناسی پرستاری بود. مطالعات نشان دادند یادگیری مبتنی بر شبیه‌­سازی توانایی­‌های بیشتری را از نظر دانش، تفکر انتقادی، درک بالینی و ایجاد رضایت در دانشجویان ایجاد می‌­کند.
نتیجه‌گیری: مداخلات آموزشی مبتنی بر شبیه­‌سازی اثرات ویژه­‌ای در زمینه ارتقای اعتماد به نفس دانشجویان پرستاری دارد و به دلیل تأثیر مثبت آن بر اعتماد به نفس دانشجویان، این روش به عنوان یک روش برتر آموزشی در دانشجویان پرستاری پیشنهاد می­‌شود.
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: آموزش پزشكي
دریافت: 1400/1/5 | پذیرش: 1400/4/13 | انتشار: 1400/6/20