گلی ارجی، لیلا شاهمرادی، مرضیه پناهی، مهتاب مهربان فر، مریم سعیدی،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده
مقدمه: پرستاران به عنوان صف اول در ارزیابی درد بیمار و انجام اقدامات تسکینی میباشند و آموزش صحیح آنها بسیار حائز اهمیت است. هدف این مطالعه مقایسه اثر بخشی روشهای سخنرانی و آموزش مبتنیبر برنامه کاربردی بر آگاهی و عملکرد دانشجویان پرستاری در مدیریت درد در بیماران بود.
روش بررسی: این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی قبل و بعد با دو گروه مداخله و کنترل بود. نمونهها شامل ۵۲ نفر از دانشجویان پرستاری در دانشکده علوم پزشکی ساوه بودند. فراگیران به روش تصادفی ساده در دو گروه مداخله (برنامه کاربردی مبتنیبر موبایل) و کنترل (سخنرانی) قرار گرفتند. ابزار گردآوری دادهها شامل پرسشنامه سنجش میزان آگاهی و چک لیست سنجش مهارت مدیریت درد بیماران، توسط فراگیران بود. جهت تجزیه و تحلیل دادهها از نرم افزار SPSS نسخه ۲۵ و آزمون های من ویتنی، تی زوجی و تی مستقل استفاده شد.
نتایج: میانگین نمره آگاهی دانشجویان در مورد مدیریت درد در مرحله قبل و بعد از مداخله هم در گروه مداخله (۰۰۱/۰>P) و هم در گروه کنترل (۰۰۱/۰>P) با هم اختلاف معنیدار داشتند. علاوه بر این میانگین نمره مهارت انجام مدیریت درد و سنجش آن، در بین فراگیران هر دو گروه، بعد از مداخله، اختلاف معنیداری داشت (۰۵/۰>P).
نتیجهگیری: بهرهگیری از برنامه کاربردی مبتنیبر موبایل میتواند موجب بهبود مهارت مدیریت درد و سنجش درد در دانشجویان پرستاری شود. استفاده صحیح از این برنامهها میتواند منجر به بهبود کیفیت یادگیری دانشجویان و همچنین ارتقا سطح دانش و مهارت آنان شود.