جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای رشته تحصیلی

حسین عقیلی، شهره طاهری مقدم، بهمن سراج، مرجان مسلمی،
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده

 

سابقه و اهداف: عوامل مختلفی در انتخاب رشته دندانپزشکی توسط دانشجویان این رشته دخالت دارند. این عوامل در ایجاد علاقه و نگرش دانشجویان نسبت به رشته خویش مؤثر بوده و از عوامل موثر در کیفیت ارائه خدمات توسط آنان نیز می‌باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین توزیع فراوانی انگیزه‌های فردی، محیطی و حرفه‌ای انتخاب دندان‌پزشکی به عنوان رشته تحصیلی در بین دانشجویان جدیدالورود دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و علوم پزشکی تهران بود.

 

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی کلیه دانشجویان جدیدالورود رشته دندان‌پزشکی دو دانشگاه علوم پزشکی یزد و تهران شرکت داده شدند. برای جمع‌آوری داده‌های مورد نظر از پرسشنامه‌ای پایا و روا شامل اطلاعات دموگرافیک و سؤالاتی در مورد انگیزه‌های فردی، محیطی و حرفه‌ای ورود به رشته دندانپزشکی استفاده شد. داده‌های بدست آمده توسط نرم‌افزار آماری SPSS تحلیل شدند و از آزمون آماری  t-test برای مقایسه نتایج بدست آمده استفاده شد.

یافته‌ها: مهم‌ترین انگیزه‌های فردی، محیطی و حرفه‌ای دانشجویان جدیدالورود دانشگاه یزد بــه ترتیب رسیدن به آرزوی همیشگی، رتبه آزمــون سراسری و داشتن مطب مستقل بود، در حالی که در دانشجویان دانشگاه تهران مهم‌ترین انگیزه‌ به ترتیب آرزوی همیشگی فردی، اعتبار رشته در میان مردم و درآمد مناسب بود.

 

نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به دست آمده، به نظر می‌رسد که مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در انتخاب رشته دندان‌پزشکی برای دانشجویان جدیدالورود دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و علوم پزشکی تهران در حیطه عوامل محیطی و حرفه‌ای بود و تأثیر زیاد عوامل حرفه‌‌ای نشان می‌‌دهد با اصلاح این عوامل، می‌‌توان ورود دانشجویان علاقه‌‌مند و با انگیزه به این حرفه را افزایش داد. 

 


بهزاد کاظمی حکی، ناصر قربانیان،
دوره ۹، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده

  سابقه و اهداف : شناخت رشته‌ها و علاقه به رشته تحصیلی حس مسئولیت‌پذیری بالا را به همراه خواهد داشت و نیز منجر به بالا رفتن کارایی افراد در ارائه خدمات سیستم سلامت می‌گردد. هدف از انجام این پژوهش بررسی میزان آگاهی و علاقه دانشجویان هوشبری به رشته تحصیلی و آینده شغلی خود بود.

  روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، ۹۰ نفر از دانشجویان دوره روزانه شاغل به تحصیل در رشته هوشبری دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال تحصیلی ۹۱-۹۰ در دو مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه‌ای مشتمل بر ۲۰ سؤال بود. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون‌های آمار توصیفی و t-test و نرم افزار SPSS۱۶ استفاده شد.

  یافته ها: به طور کلی ۸/۷ درصد دانشجویان مورد مطالعه در رابطه با انتخاب رشته تحصیلی خود کاملاً موافق بودند. ۱/۱۱ درصد درباره آینده شغلی خود کاملاً نگران و ۶/۳۵ درصد نگران از آینده شغلی خود بودند. ۶/۱۵ درصد رشته تحصیلی خود را در صورتی که امکان دوباره شرکت در کنکور برایشان مقدور باشد دوباره انتخاب نمودند. همچنین رابطه معنا‌داری بین پاسخ­های زنان و مردان در مورد رشته تحصیلی وجود داشت (۰۵/۰> p ).

  نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، اکثر دانشجویان قبل از انتخاب رشته از رشته تحصیلی خود آگاهی نداشتند . لذا پیشنهاد می‌شود جهت شناخت بهتر رشته‌های تحصیلی در دانشگاه در دوران تحصیلات قبل از دانشگاه اطلاعات و مشاوره‌های لازم توسط سازمان‌های مربوطه ارائه گردد . همچنین با ایجاد مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری که یکی از نیازهای اساسی و حیاتی این رشته می‌باشد، می توان میزان علاقه دانشجویان به ادامه تحصیل و رشته تحصیلی‌شان را افزایش داد.

 


محمدامین میرنسب، محمدامین مقدسی، محمدحسن احرام پوش، مرتضی محمدزاده، حسین کریمی منجرمویی،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده

مقدمه: افزایش دانش‌آموختگان رشته‌های علوم پزشکی، یکی از مسائل مشکل آفرین در جامعه محسوب می‌گردد؛ به طوری که نگرانی در مورد رشته تحصیلی و آینده شغلی در میان این دانشجویان دیده می‌شود. این مطالعه با هدف تعیین نگرش دانشجویان بهداشت محیط نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی خود در دانشگاه علوم پزشکی یزد انجام گردید.

روش بررسی: این پژوهش از دسته مطالعات کاربردی است که به شیوه توصیفی- تحلیلی در مهرماه سال ۱۳۹۳ انجام شد. جامعه پژوهش را دانشجویان روزانه بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی یزد تشکیل دادند و حجم نمونه ۱۰۲ نفر برآورد شد. ابزار جمع‌آوری داده‌ها پرسشنامه‌ای حاوی ۲۰ سؤال بود. داده‌ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه ۲۱ و آزمون رگرسیون خطی چندگانه و
 T-test  تک نمونه‌ای و کای دو تجزیه و تحلیل گردید.

نتایج: میانگین و انحراف معیار نمره نگرش دانشجویان مورد مطالعه نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی خود به ترتیب ۱۶/ ۳و ۶۶/۰ به‌دست آمد. نمره نگرش بالای ۳ مثبت و پایین‌تر از ۳ منفی در نظرگرفته شد که متوسط نگرش به طور معنی‌داری از عدد سه بیشتر بود (۰۱۲/۰p=). در این مطالعه، همبستگی معناداری بین نگرش و وضعیت سکونت مشاهده شد (۰۰۳/۰p=).

نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش، دانشجویان رشته بهداشت محیط نسبت به رشته تحصیلی و آینده شغلی خود نگرش مثبتی دارند. توزیع مناسب نیروی انسانی، حمایت مالی از استخدام‌شدگان، ایجاد مراکز مشاوره و حمایت از دانشجویان در توجیه آینده شغلی می‌تواند در تقویت نگرش آنها مفید واقع شود.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | The Journal of Medical Education and Development

Designed & Developed by : Yektaweb