شهرزاد غیاثوندیان، شکوه ورعی، محمد علی یادگاری، اکبر پوررحیمی، علی آقاجانلو،
دوره ۱۲، شماره ۱ - ( بهار و تابستان ۱۳۹۶ )
چکیده
مقدمه: هدف از آموزش پرستاری تربیت دانش آموختگانی است که بتوانند به عنوان عضوی از تیم سلامت در عرصه های مختلف به ارائه خدمات بپردازند. لذا جهت افزایش کیفیت آموزش دانشجویان پرستاری انگیزش نقش اساسی دارد.
روش بررسی: مطالعه حاضر مروری یکپارچه از شواهد است که بر اساس روش بروم(Broome، ۲۰۰۰) در طی سه مرحله جستجوی متون، ارزشیابی داد ه ها و تحلیل داد ه ها انجام گردید. پایگاه¬های اطلاعاتی،IranMedex، Magiran، SID، EBSCO، EMBACE، MEDLINE، Irandoc و CINAHL با کلید واژه های مدیریت کلاس درس، سبک های مدیریت کلاسی، روش های تدریس برای دانشجویان، دانشجویان بی انگیزه و Classroom management, unmotivated student، Management Style Classroom ، Instructional Skill مورد جستجو قرار گرفت. از ۱۴۶۴ مقاله و چکیده مقاله به دست آمده، نهایتاً ۴۳ مقاله بر اساس معیارهای ورود بررسی شدند. جهت تحلیل، داده¬های استخراج شده از منابع اولیه پس از مقایسه یک به یک بصورت جمع بندی یکپارچه و واحد، نظم داده، طبقه بندی شده و خلاصه گردیدند.
نتایج: چالش ها و راه¬کارهای متعددی در خصوص مدیریت کلاس درس برای تقویت انگیزش دانشجویان وجود دارد که در سه مضمون استفاده از روش های نوین تدریس، بهبود محیط یادگیری و بهبود تعاملات و ارتباطات قرار داده شد.
نتیجه گیری: با توجه به افزایش علل بی انگیزگی در دانشجویان پرستاری بایستی در راستای ارتقای مدیریت کلاس درس از سبک های نوین تدریس به ویژه سبک تعامل گرا که می تواند جو مناسبی و با انگیزشی را جهت آموزش و تربیت نیروی کارآمد پرستاری فراهم سازد، استفاده کرد.
لیلا مردانیان دهکردی، شهرزاد غیاثوندیان،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده
مقدمه: پورتفولیو یکی از استراتژی¬های یادگیری فعال و تکالیف نوشتاری برای آموزش¬های بالینی است که از طریق آن فراگیران پروژه¬های انجام شده خود که شامل شواهدی از فعالیت¬های یادگیری بالینی در طول یا انتهای یک دوره بالینی است، ارائه می¬دهند. مطالعه حاضر با هدف بررسی کاربرد این ابزار در آموزش پرستاری به منظور آگاهی از نقاط ضف و قوت این ابزار انجام شد.
روش بررسی: مطالعه حاضر مروری بر متون منتشر شده به زبان فارسی و انگلیسی با امکان دستیابی به متن کامل مقاله در ۵ سال اخیر در ارتباط با کاربرد پورتفولیو در آموزش پرستاری بود که با استفاده از کلید واژه¬های portfolio و nursing در پایگاه-های،web of science ، google scholar و ProQuest جستجو شدند. بعد از حذف موارد تکراری و غیر مرتبط ۱۷ مقاله بر اساس هدف مطالعه مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: بررسی متون نشان می¬دهد که از پورتفولیو در سطوح و دروس مختلف دانشجویان پرستاری و با اهداف مختلف همچون ارزیابی، ارزشیابی، آموزش و بهبود عملکرد استفاده می¬شود. استفاده از پورتفولیو مزایا و محدودیت¬هایی دارد که آگاهی از آنها برای طراحی و بکارگیری پورتفولیو ضروری است. از مزایای پورتفولیو می¬توان به تکامل مهارت¬های باز اندیشی،یادگیری فعال، بهبود صلاحیت¬های بالینی رضایت دانشجویان از ارزیابی و پیشرفت تحصیلی اشاره نمود. از محدودیت¬های آن می¬توان عدم شفافیت و محدودیت زمانی برای تکمیل پورتفولیو را نام برد.
نتیجهگیری: پورتفولیو امکان نظارت بر رشد و توسعه حرفه¬ای پرستاران را فراهم و مدیریت دانش را تسهیل می¬سازد لذا به منظور ارتقا صلاحیت بالینی دانشجویان پرستاری در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در ایران طراحی و بکارگیری این ابزار پیشنهاد می¬گردد. لیکن باید حیطه و هدف از بکارگیری پورتفولیو مشخص گردد و کاربران به خوبی در مورد این مسئله و اهمیت آن توجیه گردند و مهارت¬های لازم جهت استفاده از آن را بیاموزند.
واژههای کلیدی: پورتفولیو، پرستاری، آموزش، ارزیابی، یادگیری