جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای ابراهیم زاده

آزاده ابراهیم زاده، زهرا میرزائی، حمید صالحی نیا، حمید عباس زاده،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده

مقدمه: دندانپزشکان در خط مقدم عفونت­های ویروسی مانند کرونا­ویروس جدید هستند. با توجه به نیاز دندانپزشکان به افزایش دانش در خصوص بیماری­های نوظهور، این مطالعه با هدف تعیین مقایسه تاثیر آموزش از طریق روش اینفو­گرافیک با روش چند رسانه­ای در آگاهی­بخشی به دندانپزشکان و دانشجویان دندانپزشکی شهر بیرجند در خصوص بیماری کرونا ویروس۲۰۱۹ انجام گرفت.
روش بررسی: مطالعه به صورت مداخله­ای در سال ۱۴۰۰ بر روی ۱۹۶ دندانپزشک و دانشجوی دندانپزشکی شهربیرجند که به طور تصادفی به گروه­های آموزش به روش اینفو­گرافیک (n=۹۸) و آموزش به روش چند­رسانه‌ای (n=۹۸) تقسیم شدند، انجام شد. محتوای آموزشی در مورد گروه­ها یکسان بود. آزمون ۴۰ نمره‌ای قبل و بعد از مداخله آموزشی در دو گروه به عمل آمد و نتایج با استفاده از آزمون های آماری کای­­دو و تی­مستقل در سطح معنی­داری p<۰,۰۵ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
نتایج: میانگین نمرات پیش­آزمون در گروه اینفوگرافیک و چند­رسانه‌ای به ترتیب ۲۸,۶۹±۵.۳۸ و ۲۸,۰۴±۶.۴۷ بود. بین نمرات دانش در دو گروه قبل از مداخله آموزشی تفاوت معناداری وجود نداشت (P=۰,۴۴). میانگین نمرات پس­آزمون درگروه چند­رسانه ای و اینفو­گرافیک به ترتیب ۳۸,۸۳±۱,۱۴ و ۳۱,۱۱±۳,۱۹ بود. نتایج تست­های آماری نشان داد که بین نمرات دانش بعد از مداخله آموزشی تفاوت معنی­داری وجود داشت (P=۰,۰۰۱).
نتیجه‌گیری: آموزش چند­رسانه ای نسبت به اینفو­گرافیک تاثیر بیشتری در ارتقا سطح دانش دارد، بنابراین پایه­گذاری این روش آموزشی توسط سیاستگذاران بهداشتی به عنوان یک روش آموزشی موثر در زمینه بیماری­های نوظهور توصیه می­شود.

 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | The Journal of Medical Education and Development

Designed & Developed by : Yektaweb