کارشناس ارشد، گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران ، skhalatbary@yahoo.com
چکیده: (11746 مشاهده)
سابقه و اهداف: بهداشت مواد غذایی در نظام آموزش علوم پزشکی کشور بهعنوان یکی از دروس رشتههای بهداشت تدریس میگردد. هدف از این مطالعه بررسی دیدگاه دانشجویان مقطع کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد پیرامون درس بهداشت مواد غذایی جهت مشخص شدن عوامل موثر بر ارتقای کیفیت آموزش بود.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی، جمع آوری دادهها از طریق پرسشنامه از 130 دانشجو که درس بهداشت مواد غذایی را میگذراندند انجام شد. پرسشنامه حاوی سوالاتی در 5 گروه اطلاعات دموگرافیک، نحوه برنامهریزی آموزشی، امکانات و تجهیزات آموزشی، سرفصلهای درس بهداشت مواد غذایی و تاثیر آموزش این درس بر ارتقاء علمی دانشجو بود. امتیازدهی نیز براساس طیف لیکرت انجام شد. تجزیه و تحلیل دادهها با نرم افزار SPSS نسخه 18 و آزمونهای آماری تی مستقل و ANOVA انجام شد.
یافتهها: دانشجویان معتقد بودند که ضرورت وجود واحد عملی نیز برای این درس زیاد میباشد (06/1±79/3) و فراهم آوردن امکانات جهت بازدید از مراکز تهیه و توزیع غذا سهم خیلی زیادی در بهبود وضعیت آموزشی آنها دارد (83/0±51/4). همچنین استفاده از فیلمهای آموزشی را خیلی موثرتر از تدریس تئوری این واحد درسی دانستند (79/0±36/4). دانشجویان در حد زیادی موافق تغییر بعضی از سرفصلها به سرفصلهای جدیدی که در کلاس ارائه میشد، بودند و گذراندن این درس را در محیط کار آیندهشان بهعنوان کارشناس بهداشت بسیار موثر دانستند (95/0±03/4).
نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این تحقیق ضرورت تجدید نظرکلی در مورد این واحد درسی و در نظر گرفتن واحد عملی برای آن در دانشگاههای علوم پزشکی کشور احساس میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
دریافت: 1393/8/8 | پذیرش: 1394/3/2 | انتشار: 1394/3/25