دوره 2، شماره 1 - ( بهار و تابستان 1386 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 30-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ezoddini Ardakani F, Behnaz M, Sarayesh V. SURVEY OF AWARENESS LEVELS OF DENTISTS ABOUT CORRECT USAGE OF VARIOUS RADIOGRAPHIES IN DENTISTRY. jmed 2007; 2 (1) :24-30
URL: http://jmed.ssu.ac.ir/article-1-38-fa.html
عزالدینی اردکانی فاطمه، بهناز محمد علی، سرایش وحید. ارزیابی میزان آگاهی دندانپزشکان استان یزد در زمینه موارد تجویز انواع رادیوگرافی و ارتباط آن با برنامه های آموزش مداوم. مجله مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي يزد. 1386; 2 (1) :24-30

URL: http://jmed.ssu.ac.ir/article-1-38-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
چکیده:   (27461 مشاهده)

مقدمه: به موازات رشد روزافزون کاربرد اشعه X ، مسئولیت حرفه ای ایجاب می کند که دندانپزشک اطلاعات کافی و صحیح از تجویز رادیوگرافی، به منظور تشخیص صحیح و حداقل دوز دریافتی بیمار، داشته باشد. هدف کلی این تحقیق بررسی سطح آگاهی دندانپزشکان استان یزد در زمینه تجویز صحیح انواع رادیوگرافی است .

روش بررسی: برای انجام این مطالعه توصیفی - مقطعی به 134 دندانپزشک شاغل در استان یزد - که در برنامه های مدون بازآموزی شرکت کرده بودند - مراجعه و پرسشنامه های تنظیم شده بین دندانپزشکان توزیع و پس از تکمیل جمع آوری شد. بدین ترتیب سطح آگاهی دندانپزشکان در 10 زمینه مختلف از تجویز صحیح رادیوگرافی ارزیابی شد و در هر یک از زمینه ها آگاهی بر حسب جنس و همچنین مرتبه تحصیلی (متخصص یا عمومی) مقایسه گردید.

نتایج: براساس نتایج به دست آمده آگاهی دندانپزشکان در زمینه تجویز صحیح رادیوگرافی های پانورامیک، پری اپیکال، توموگرافی رایانه ای و MRI خوب بود و در زمینه تجویز صحیح رادیوگرافی های اکلوزال، افراد مستعد به پوسیدگی، افراد مبتلا به بیماری پریودنتال و ارزیابی وضعیت رویشی و جوانه دندانها متوسط بود اما در زمینه بایت وینگ و افراد غیرمستعد به پوسیدگی ضعیف بود.

از طرفی نتایج به دست آمده نشان داد که در هیچ یک از زمینه ها اختلاف معنی داری بین آگاهی دندانپزشکان مرد و زن وجود ندارد. با بررسی آگاهی بر حسب مرتبه تحصیلی اطلاعات حاکی از آن بود که آگاهی دندانپزشکان متخصص بسیار بیشتر از آگاهی دندانپزشکان عمومی بود و به جز در زمینه تجویز صحیح رادیوگرافی در افراد مستعد به پوسیدگی ، اختلاف معنی دار بین آنها وجود نداشت.

نتیجه گیری: یکی از مؤثرترین راههای کاهش خطرات احتمالی اشعه X ، جلوگیری از انجام رادیوگرافیهای غیرضروری است .

  

متن کامل [PDF 220 kb]   (4139 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي |
دریافت: 1390/12/1 | انتشار: 1386/4/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله مرکز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی شهید صدوقی یزد می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | The Journal of Medical Education and Development

Designed & Developed by : Yektaweb