دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1393 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 9-2 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده علوم تربیتی، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران ، Rahimian@atu.ac.ir
چکیده:   (15555 مشاهده)
 

سابقه و اهداف: امروزه توجه به کارآفرینی در ایجاد یک فضای سالم اقتصادی و ملی یک ضرورت محسوب می‌شود و نقش آن در پایداری و ثبات اقتصادی تأیید شده است. این پژوهش به بررسی میزان قابلیت‌های کارآفرینی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد پرداخته است.

 

روش بررسی: این تحقیق از نوع توصیفی و پیمایشی هست که در آن 200 نفر از دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال تحصیلی 92-93 به روش تصادفی انتخاب شد. با توجه به اهداف پژوهش، از پرسشنامه به ‌عنوان ابزارگردآوری اطلاعات استفاده شد. روایی پرسشنامه‌ها از روش روایی محتوا با استفاده از نظر متخصصان مورد تأیید قرار گرفت. تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار  SPSS11.5انجام شد.

 

یافته‌ها: یافته‌های پژوهش حاضر نشان داد که میزان قابلیت‌های کارآفرینی دانشجویان از حد متوسط بالاتر است، البته قابلیت‌های کارآفرینی دانشجویان سال اول و آخر مبین وجود تفاوت معنادار نبود. همچنین قابلیت‌های کارآفرینی دانشجویان بر اساس خرده مقیاس‌های قابلیت کارآفرینی دارای تفاوت معناداری بود(001/0>P).

 

نتیجه‌گیری: تقویت استعداد کارآفرینی و کارآفرینان در دانشجویان با تکیه بر برنامه‌های آموزشی دانشگاه‌ها به‌عنوان یک وسیله کسب رونق اقتصادی کشور مورد تأکید است. بر اساس نتایج به دست آمده و عدم وجود تفاوت قابلیت کارآفرینی دانشجویان سال اول و سال آخر به نظر می‌رسد اصلاح و بازنگری در برنامه‌های آموزشی برای تقویت قابلیت‌های کارآفرینی دانشجویان بیشتر بایستی موردنظر دانشگاه قرار گیرد و آموزش قابلیت‌های کارآفرینی در برنامه‌های درسی مورد توجه قرار گیرد.

 
متن کامل [PDF 177 kb]   (3205 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش پزشكي
دریافت: 1392/12/5 | پذیرش: 1393/6/24 | انتشار: 1393/10/3

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.