دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1393 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 47-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


مرکزمطالعات و توسعه آموزش پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران ، yamani@edc.mui.ac.ir
چکیده:   (16806 مشاهده)
 

سابقه و اهداف: تعریف وظایف حرفهای به عنوان پایهای جهت برنامهریزی درسی یک رشته یا مقطع جدید محسوب میشود. هدف از این مطالعه تعیین وظایف حرفهای کارشناس ارشد بهداشت خانواده با استفاده از نظرات ذینفعان بود.

 

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی مقطعی که با استفاده از تکنیک دلفی انجام شد پنج دانشگاه تیپ یک و چهار دانشگاه تیپ دو و سه به‌صورت تصادفی انتخاب شدند. نمونه مورد مطالعه اساتید گروه خدمات بهداشتی یا بهداشت عمومی، معاونین بهداشتی و مدیران شبکه‌های بهداشت و درمان، کارکنان واحد بهداشت خانواده مراکز بهداشت استان و همچنین دانشجویان کارشناسی بهداشت عمومی بودند. ابزار مطالعه پرسش‌نامه‌ای حاوی یک سؤال باز پاسخ و تعدادی سؤالات دموگرافیک بود. تحلیل دادهها با استفاده از تحلیل محتوا انجام شدکه در این تحلیل وظایف مشخص گردید. سپس وظایف اولویت‌بندی و در جلسه فوکوس گروپ تشکیل شده نهایی گردید.

 

یافته ها: در مرحله اول 190 وظیفه استخراج گردید که بعد از اولویتبندی در مرحله دوم دلفی، در نهایت 102 وظیفه به عنوان وظایف نهایی استخراج شدندکه 16 مورد از وظایف در حیطه ارائه خدمت به افراد خانواده، 35 مورد در حیطه برنامهریزی، 5 مورد در حیطه نظارت، 5 مورد در حیطه پژوهش، 13 مورد در حیطه مدیریت و 28 مورد در حیطه آموزش بود.

 

نتیجهگیری: جهت برنامهریزی برای تربیت نیروی تخصصی مورد نیاز جامعه در حیطه بهداشت خانواده نیاز به تعریف وظایف حرفهای کارشناس ارشد بهداشت خانواده است. از یافتههای این پژوهش میتوان در برنامهریزی درسی برای این رشته استفاده نمود.

 
متن کامل [PDF 209 kb]   (2677 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش پزشكي
دریافت: 1392/7/3 | پذیرش: 1393/5/21 | انتشار: 1393/10/3

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.