دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران. ، keshmiri1395@gmail.com
چکیده: (502 مشاهده)
مقدمه: کارآموزی در عرصه یکی از برنامههای آموزشی مهم در رشته علوم آزمایشگاهی است و فراهم کردن فرصت یادگیری دانشجویان کارآموز همراه با بهبود کیفیت خدمات بهداشتی خواهد شد. مطالعه حاضر با هدف طراحی برنامه ساختارمند بخش میکروبشناسی با روش بحث مبتنیبر مورد در دوره کارآموزی میکروبشناسی برای دانشجویان علوم آزمایشگاهی انجام شد.
روش بررسی: مطالعه از نوع مداخلهای تک گروهی بود. شرکتکنندگان دانشجویان کارآموزی در عرصه علوم آزمایشگاهی بودند (۹۹ نفر). مداخله آموزشی به روش بحث مبتنیبر مورد به عنوان یک روش ارزیابی تکوینی مبتنیبر محل کار طراحی شد. عملکرد فراگیران با استفاده از چکلیست در آزمون ایستگاهی و رضایتمندی دانشجویان با استفاده پرسشنامه ارزیابی شد. دادهها با استفاد از آزمون های توصیفی و استنباطی تحلیل شد.
نتایج: نمرات یادگیری دانشجویان بعد از مداخله در سطح مطلوبی بود. بیشترین نمره یادگیری مربوط به ارزیابی کشت خون 54/1± 04/8 و کمترین نمره مربوط به ارزیابی کشت زخم 78/1± 26/6 بود. تفاوت معنیداری بین نمرات رضایتمندی از دوره و نمرات ارزیابی عملکرد دانشجویان به تفکیک سال تحصیلی وجود نداشت اما عملکرد دانشجویان سال بالاتر به طور معنیدار بهتر بود و نمرات رضایتمندی دانشجویان بطور معنیداری بالا و در سطح خوب بود.
نتیجهگیری: استفاده از روش بحث مبتنیبر مورد در دوره کارآموزی یادگیری دانشجویان را افزایش داد و این روش میتواند در بهبود مهارت و یادگیری کارآموزان در عرصه مؤثر باشد. لذا پیشنهاد میگردد در طراحی برنامه آموزشی دوره کارآموزی از روش "بحث مبتنی بر مورد" توجه قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش پزشكي دریافت: 1401/7/20 | پذیرش: 1401/8/23 | انتشار: 1401/9/21