دوره 17، شماره 3 - ( پاییز 1401 )                   جلد 17 شماره 3 صفحات 201-193 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران. ، keshmiri1395@gmail.com
چکیده:   (502 مشاهده)
مقدمه: کارآموزی در عرصه یکی از برنامه­های آموزشی مهم در رشته علوم آزمایشگاهی است و فراهم کردن فرصت یادگیری دانشجویان کارآموز همراه با بهبود کیفیت خدمات بهداشتی خواهد شد. مطالعه حاضر با هدف طراحی برنامه ساختارمند بخش میکروبشناسی با روش بحث مبتنی­بر مورد در دوره کارآموزی میکروبشناسی برای دانشجویان علوم آزمایشگاهی انجام شد.
روش بررسی: مطالعه از نوع مداخله­ای تک گروهی بود. شرکت­کنندگان دانشجویان کارآموزی در عرصه علوم آزمایشگاهی بودند (۹۹ نفر). مداخله آموزشی به روش بحث مبتنی­بر مورد به عنوان یک روش ارزیابی تکوینی مبتنی­بر محل کار طراحی شد. عملکرد فراگیران با استفاده از چک­لیست در آزمون ایستگاهی و رضایتمندی دانشجویان با استفاده پرسشنامه ارزیابی شد. داده­ها با استفاد از آزمون های توصیفی و استنباطی تحلیل شد.
نتایج: نمرات یادگیری دانشجویان بعد از مداخله در سطح مطلوبی بود. بیشترین نمره یادگیری مربوط به ارزیابی کشت خون 54/1± 04/8 و کمترین نمره مربوط به ارزیابی کشت زخم 78/1± 26/6 بود. تفاوت معنی­داری بین نمرات رضایتمندی از دوره و نمرات ارزیابی عملکرد دانشجویان به تفکیک سال تحصیلی وجود نداشت اما عملکرد دانشجویان سال بالاتر به طور معنی­دار بهتر بود و نمرات رضایتمندی دانشجویان بطور معنی­داری بالا و در سطح خوب بود.
نتیجه­گیری: استفاده از روش بحث مبتنی­بر مورد در دوره کارآموزی یادگیری دانشجویان را افزایش داد و این روش می­تواند در بهبود مهارت و یادگیری کارآموزان در عرصه مؤثر باشد. لذا پیشنهاد می­گردد در طراحی برنامه آموزشی دوره کارآموزی از روش "بحث مبتنی ­بر مورد" توجه قرار گیرد.
متن کامل [PDF 614 kb]   (222 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش پزشكي
دریافت: 1401/7/20 | پذیرش: 1401/8/23 | انتشار: 1401/9/21

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.