دوره 14، شماره 2 - ( تابستان 1398 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 97-83 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دکتری رشته مطالعات برنامه درسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه اصفهان ، اصفهان، ایران ، hasan.kaviani66@gmail.com
چکیده:   (3597 مشاهده)
چکیده
مقدمه: سیستم مدیریت یادگیری امروزه یکی از موثرین روش¬ها در آموزش و یادگیری می¬باشد، لذا پژوهش حاضر با هدف شناسایی و دسته¬بندی عوامل موثر بر اثربخشی این سیستم از دیدگاه دانشجویان انجام می¬گیرد.
روش بررسی: پژوهش حاضر از نوع اکتشافی و به صور خاص از روش کیو (Q method) استفاده می¬کند. واحد تحلیل دانشجویان علوم پزشکی دانشگاه اصفهان در سال تحصیلی97-96 بودند که ابتدا بر اساس روش شناسی کیو جهت تشکیل مجموعه کیو نمونه¬ای کوچک از آن¬ها بر اساس شیوه نمونه¬گیری هدفمند جهت مصاحبه انتخاب شدند که بر این اساس 42 گزاره شناسایی شد، سپس جهت بررسی کمی داده¬ها بر اساس شیوه هدفمند 25 نفر از دانشجویان انتخاب شدند. جهت گردآوری داده¬ها از نمودار در یک توزیع رتبه بندی نرمال از خیلی موافقم (5+) تا خیلی مخالفم (5-) برای 42 عبارت استفاده شد. جهت بررسی روایی از شیوه محتوایی و جهت بررسی پایایی از آزمون مجدد و آلفای کرونباخ استفاده شد. جهت تحلیل داده¬ها از نرم افزار آماری SPSS نسخه 20 استفاده شد.
نتایج: نتایج نشان داد از دیدگاه دانشجویان یک سیستم مدیریت یادگیری مطلوب باید دارای 42 ویژگی باشد که این ویژگی¬ها منجر به شناسایی شش الگوی ذهنی از جمله سهولت استفاده، در دسترس پذیری، توجه ویژگی¬های فردی، نگرش مثبت، یادگیری مستقل و سودمندی شد.
نتیجه‌گیری: اثربخشی یک سیستم مدیریت یادگیری باید به صورت مستمر از دیدگاه ذی نفعان آن مورد ارزیابی قرار گیرد، لذا شش الگوی ذهنی شناسایی شده در پژوهش حاضر به مثابه راهنما و الگویی جهت طراحی و ارتقای کیفیت سیستم مدیدیت یادگیری در دانشگاه¬های علوم پزشکی پیشنهاد می¬گردد.
واژه‌های کلیدی: بازده¬های آموزشی، سیستم مدیریت یادگیری، روش کیو
 
متن کامل [PDF 910 kb]   (711 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش پزشكي
دریافت: 1397/2/16 | پذیرش: 1397/6/7 | انتشار: 1398/5/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.