دوره 12، شماره 3 - ( پاییز 1396 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 157-147 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


کارشناسی ارشد مشاوره، دانشگاه علامه طباطبایی، تهران، ایران ، dazimi038@gmail.com
چکیده:   (8571 مشاهده)

سابقه و اهداف: دانشجویان پرستاری به دلیل استرس های محیط کار و تحصیلی شان بیشتر در معرض مشکلات تحصیلی و کاهش بازدهی فردی هستند. بنابراین هدف پژوهش حاضر بررسی نقش سرمایه روانشناختی و اشتیاق تحصیلی در سرزندگی تحصیلی و تعلل ورز در تصمیم گیری دانشجویان پرستاری بود.

روش ها: این پژوهش از نوع همبستگی است که برای اجرای ان تعداد 150 نفر از دانشجویان پرستاری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل در سال تحصیلی96-95 به شیوه تصادفی منظم انتخاب شدند و به مقیاس تعلل ورزی تصمیم گیری، مقیاس سرزندگی تحصیلی، پرسشنامه اشتیاق تحصیلی و مقیاس سرمایه های روانشناختی که همگی دارای روایی و پایایی بالا بودند، پاسخ دادند. داده های جمع اوری شده با استفاده از نرم افزار spss-18 و به روش رگرسیون تحلیل شدند.

نتایج: نتایج تحقیق حاکی از آن است که تمامی مولفه های سرمایه روانشناختی(امیدواری، تاب آوری، خوش بینی و خودکارآمدی) و اشتیاق تحصیلی توان پیش بینی تغییرات سرزندگی تحصیلی، بصورت مثبت و تغییرات تعلل ورزی تصمیم گیری را بطورمنفی دارد.

نتیجه گیری: نتایج تحقیق حاضر نشانگر اهمیت سرمایه روانشناختی به عنوان یکی از مؤلفه های مهم روانشناسی مثبت نگر و نیز اشتیاق تحصیلی در کاهش تعلل ورزی در تصمیم گیرهای دانشجویان و افزایش سرزندگی تحصیلی آنان است. بنابراین ارائه آموزش هایی مبتنی بر سرمایه روانشناختی و ایجاد اشتیاق تحصیلی آنان در محیطهای آموزشی، منجر به کاهش فرسودگی تحصیلی و عملکرد بهتر دانشجویان خواهد شد.

متن کامل [PDF 614 kb]   (3446 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانشناسي
دریافت: 1396/3/24 | پذیرش: 1396/6/14 | انتشار: 1396/9/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.