دوره 12، شماره 3 - ( پاییز 1396 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 211-195 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانش آموخته علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه تهران،کارمند اداره کل کتابخانه های عمومی استان مازندارن ، ariahi1986@gmail.com
چکیده:   (7425 مشاهده)
مقدمه: افزایش روز افزون اطلاعات و پی بردن به ارزش و اهمیت آن در زندگی شخصی و حرفه‏ای افراد، معضل چگونگی دسترسی به اطلاعات را برای آنها به دنبال داشته و دسترسی به اطلاعات مورد نیازشان مهارت‏های خاصی را طلب می‏نماید. پژوهش حاضر با هدف بررسی رفتار اطلاعاتی و اطلاع‏یابی اینترنتی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران و شناسایی اهداف و موانع اطلاع‏یابی آنها صورت گرفته است.
روش بررسی: پژوهش حاضر کاربردی و به روش پیمایشی توصیفی (مقطعی) صورت گرفته است. جامعه پژوهش مطالعه حاضر را تمامی 366 دانشجوی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مازندران (دانشکده پرستاری ساری وبهشهر) تشکیل می‏دهند (سرشماری). برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه محقق‏ساخته که در 5 بخش و 39 سوال طراحی شده، استفاده شده است. روایی پرسشنامه به تایید صاحب‏نظران و متخصصان حوزه رفتار اطلاعاتی و اطلاع‏یابی قرار گرفته و برای تایید پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل اطلاعات، آمار توصیفی (میانگین وانحراف معیار)، آزمون‏ همبستگی و از نسخه 17 نرم‏افزار SPSS استفاده شده است.
نتایج: یافته‏ها نشان داد که انجام تکالیف درسی (فعالیت‏های آموزشی) با میانگین 05/4، اصلی‏ترین هدف دانشجویان مورد بررسی برای کسب اطلاعات مورد نیازشان بوده است. همچنین "کتاب‏های درسی" و "مجلات تخصصی" با میانگین 10/4 و 91/3 به عنوان مهمترین منبع اطلاعاتی و "موتورهای جستجوی عمومی" به عنوان اصلی‏ترین کانال دسترسی به اطلاعات شناسایی شده است. به علاوه دانشجویان پرستاری "مشکلات تجهیزات دانشگاهی" را به عنوان مهمترین مانع در اطلاع‏یابی خود ذکر کردهاند.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬
نتیجه گیری: دانشجویان پرستاری برای افزایش سطح کمی و کیفی اطلاعات مناسب و مرتبط با زندگی فردی، آموزشی و شغلی و حرفه‏ای خود نیاز به دریافت اطلاعات از طریق منابع و مجاری رسمی و معتبر دارند. برنامه‏ریزی و سیاست‏گذاری مناسب توسط مسئولان و مدیران دانشگاه علوم پزشکی مازندران در جهت تسهیل آموزش دانشجویان به منابع اطلاعات با گسترش و افزایش مجاری و کانال‏های اطلاعاتی می‏تواند راهگشا باشد.
 
متن کامل [PDF 770 kb]   (1755 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش پزشكي
دریافت: 1396/3/6 | پذیرش: 1396/7/1 | انتشار: 1396/9/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.