دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 27-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- کارشناس ارشد بیهوشی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران ، behzad_emt@yahoo.com
چکیده:   (14840 مشاهده)

  سابقه و اهداف : شناخت رشته‌ها و علاقه به رشته تحصیلی حس مسئولیت‌پذیری بالا را به همراه خواهد داشت و نیز منجر به بالا رفتن کارایی افراد در ارائه خدمات سیستم سلامت می‌گردد. هدف از انجام این پژوهش بررسی میزان آگاهی و علاقه دانشجویان هوشبری به رشته تحصیلی و آینده شغلی خود بود.

  روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 90 نفر از دانشجویان دوره روزانه شاغل به تحصیل در رشته هوشبری دانشگاه علوم پزشکی تبریز در سال تحصیلی 91-90 در دو مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه‌ای مشتمل بر 20 سؤال بود. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها از آزمون‌های آمار توصیفی و t-test و نرم افزار SPSS16 استفاده شد.

  یافته ها: به طور کلی 8/7 درصد دانشجویان مورد مطالعه در رابطه با انتخاب رشته تحصیلی خود کاملاً موافق بودند. 1/11 درصد درباره آینده شغلی خود کاملاً نگران و 6/35 درصد نگران از آینده شغلی خود بودند. 6/15 درصد رشته تحصیلی خود را در صورتی که امکان دوباره شرکت در کنکور برایشان مقدور باشد دوباره انتخاب نمودند. همچنین رابطه معنا‌داری بین پاسخ­های زنان و مردان در مورد رشته تحصیلی وجود داشت (05/0> p ).

  نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده، اکثر دانشجویان قبل از انتخاب رشته از رشته تحصیلی خود آگاهی نداشتند . لذا پیشنهاد می‌شود جهت شناخت بهتر رشته‌های تحصیلی در دانشگاه در دوران تحصیلات قبل از دانشگاه اطلاعات و مشاوره‌های لازم توسط سازمان‌های مربوطه ارائه گردد . همچنین با ایجاد مقاطع کارشناسی‌ارشد و دکتری که یکی از نیازهای اساسی و حیاتی این رشته می‌باشد، می توان میزان علاقه دانشجویان به ادامه تحصیل و رشته تحصیلی‌شان را افزایش داد.

 

متن کامل [PDF 183 kb]   (2895 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: هوشبري
دریافت: 1391/8/8 | پذیرش: 1393/10/9 | انتشار: 1393/12/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.