دوره 11، شماره 4 - ( زمستان 1395 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 339-330 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ajam A, Badnava S, Sabery R, Zabihi Hesary N. Anticipation of e-learning acceptance through nursing students enthusiasm scale at Gonabad University of Medical Sciences in 2015. jmed 2017; 11 (4) :330-339
عجم علی اکبر، بادنوا صدیقه، صابری رضا، ذبیحی حصاری نرجس خاتون. پپیش‌بینی پذیرش یادگیری الکترونیکی از طریق مؤلفه‌های اشتیاق تحصیلی دانشجویان پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سال 1394. مجله مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي يزد. 1395; 11 (4) :330-339

استادیار، گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران ، aliakbarajam1387@gmail.com

مقدمه: با توجه به اهمیت استفاده از یادگیری الکترونیکی در نظام آموزش پزشکی، این پژوهش، با هدف پیش‌بینی پذیرش یادگیری الکترونیکی از طریق مؤلفه‌های اشتیاق تحصیلی دانشجویان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی گناباد در سال 1394 انجام شد.

روش بررسی: مطالعه حاضر یک پژوهش توصیفی- مقطعی بود. جامعه مورد پژوهش تمامی دانشجویان مقطع کارشناسی رشته پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی گناباد بود. تعداد افراد نمونه با استفاده از روش نمونه‌گیری طبقه‌ای نسبتی و از طریق جدول کرجسی و مورگان، 172 نفر تعیین شد. به‌منظور جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامه اشتیاق تحصیلی و پرسش‌نامه پذیرش یادگیری الکترونیکی، بر اساس مدل پذیرش فناوری استفاده شد. برای تحلیل داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار spss v.16 از آزمون‌های آماری t مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و آزمون رگرسیون چندگانه استفاده شد.

نتایج: یافته‌های این پژوهش نشان داد که بین مؤلفه‌های اشتیاق تحصیلی دانشجویان دختر و پسر تفاوت معناداری وجود ندارد (05/0P>). بین مؤلفه‌های اشتیاق تحصیلی با پذیرش یادگیری الکترونیکی رابطه معناداری وجود دارد (01/0p<) و مؤلفه اشتیاق رفتاری، عاطفی و شناختی پیش‌بینی‌کننده مناسبی برای میزان پذیرش یادگیری الکترونیکی دانشجویان می‌باشد.

نتیجه‌گیری: یافته‌های این پژوهش نشان داد که مؤلفه‌های اشتیاق تحصیلی پیش‌بینی‌کننده پذیرش یادگیری الکترونیکی دانشجویان می‌باشد، بنابراین پیشنهاد می‌شود تشکیل کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی جهت تقویت اشتیاق تحصیلی دانشجویان، توسط دست اندرکاران دانشگاه علوم پزشکی تشکیل شود.

دریافت: 1395/8/29 | پذیرش: 1395/11/5 | انتشار: 1396/4/3