دوره 9، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 79-76 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ataei G, Adel F. Evolution of medical education in Iran: From antiquity to modern era. jmed 2015; 9 (4) :76-79
عطایی غلامرضا، عادل فرشته. سیر تحولات آموزش پزشکی در ایران: از دوره باستان تا معاصر. مجله مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي يزد. 1393; 9 (4) :76-79

مربی، گروه پرتوپزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران ، fe.adel@yahoo.com
مقدمه: آموزش با توجه به تاثیرات مثبتی که بر آگاهی، دیدگاه و عملکرد انسان ها می گذارد نقش بسیار مهمی در سیستم های پزشکی دارد. در این پژوهش سعی شده با بررسی آموزش پزشکی سنتی و نوین، سیر تحولات، نقاط ضعف و قوت بیان شود. روش کار: این پژوهش با رجوع به مقالات متعدد و نیز با بررسی پژوهش های مورخین و اندیشمندان متاخر پیرامون آموزش پزشکی انجام شده و با دسته بندی اطلاعات طرحی کلی از سیر تحولات آموزش پزشکی در ایران ارائه گردیده است. یافته ها: با توجه به اینکه شیوه های آموزش در ایران مدت هاست بدون تغییر بوده است متاسفانه آموزش پزشکی چندان ارتقا نیافته و فرم سنتی خود را حفظ کرده است. لذا برای بالندگی هرچه بیشتر نظام آموزش پزشکی، نیازمند مدیریت جامع و پایش دائم برای بهبود کیفیت آن هستیم. نتیجه گیری: برای بهبود کیفیت آموزش پزشکی در ایران باید برنامه های آموزشی متناسب با نیازهای جامعه و امکانات موجود مانند نیروی انسانی و منابع باشد. اهداف آموزش پزشکی نیز باید بصورت شفاف تعریف شده باشد تا کل نظام آموزشی مبتنی بر اهداف از پیش تعیین شده اصلاح گردد.
نوع مطالعه: نامه به سردبير | موضوع مقاله: آموزش پزشكي
دریافت: 1393/6/12 | پذیرش: 1393/9/19 | انتشار: 1393/12/25