دوره 9، شماره 1 - ( بهار 1393 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 12-2 | برگشت به فهرست نسخه ها

Aghili H, Taheri Moghadam S, Seraj B, Moslemi M. The main influencing motives for major university choices among first-year dental students of Shahid Sadoughi University of Medical Sciences and Tehran University of Medical Sciences . jmed 2014; 9 (1) :2-12
عقیلی حسین، طاهری مقدم شهره، سراج بهمن، مسلمی مرجان. بررسی عوامل مؤثر در انتخاب رشته تحصیلی دانشجویان دندان‌پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران و شهید صدوقی یزد در سال 92-1391. مجله مركز مطالعات و توسعه آموزش علوم پزشكي يزد. 1393; 9 (1) :2-12

، hosseinaghily@gmail.com

سابقه و اهداف: عوامل مختلفی در انتخاب رشته دندانپزشکی توسط دانشجویان این رشته دخالت دارند. این عوامل در ایجاد علاقه و نگرش دانشجویان نسبت به رشته خویش مؤثر بوده و از عوامل موثر در کیفیت ارائه خدمات توسط آنان نیز می‌باشد. هدف از انجام این مطالعه تعیین توزیع فراوانی انگیزه‌های فردی، محیطی و حرفه‌ای انتخاب دندان‌پزشکی به عنوان رشته تحصیلی در بین دانشجویان جدیدالورود دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و علوم پزشکی تهران بود.

روش بررسی: در این مطالعه توصیفی کلیه دانشجویان جدیدالورود رشته دندان‌پزشکی دو دانشگاه علوم پزشکی یزد و تهران شرکت داده شدند. برای جمع‌آوری داده‌های مورد نظر از پرسشنامه‌ای پایا و روا شامل اطلاعات دموگرافیک و سؤالاتی در مورد انگیزه‌های فردی، محیطی و حرفه‌ای ورود به رشته دندانپزشکی استفاده شد. داده‌های بدست آمده توسط نرم‌افزار آماری SPSS تحلیل شدند و از آزمون آماری  t-test برای مقایسه نتایج بدست آمده استفاده شد.

یافته‌ها: مهم‌ترین انگیزه‌های فردی، محیطی و حرفه‌ای دانشجویان جدیدالورود دانشگاه یزد بــه ترتیب رسیدن به آرزوی همیشگی، رتبه آزمــون سراسری و داشتن مطب مستقل بود، در حالی که در دانشجویان دانشگاه تهران مهم‌ترین انگیزه‌ به ترتیب آرزوی همیشگی فردی، اعتبار رشته در میان مردم و درآمد مناسب بود.

نتیجه‌گیری: بر اساس نتایج به دست آمده، به نظر می‌رسد که مهم‌ترین عوامل تاثیرگذار در انتخاب رشته دندان‌پزشکی برای دانشجویان جدیدالورود دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد و علوم پزشکی تهران در حیطه عوامل محیطی و حرفه‌ای بود و تأثیر زیاد عوامل حرفه‌‌ای نشان می‌‌دهد با اصلاح این عوامل، می‌‌توان ورود دانشجویان علاقه‌‌مند و با انگیزه به این حرفه را افزایش داد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دندانپزشكي
دریافت: 1392/1/25 | پذیرش: 1392/10/1 | انتشار: 1393/4/3